Sancțiuni pentru jandarmii care au descins alături de consiliera USR la Timișoara - Măsurile luate de MAI

1 lună in urmă 31

Ana MunteanuAna Munteanu

Jandarmii care au descins alături de un consilier USR la un restaurant din Timişoara au fost sancţionaţi. Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a stabilit că au fost numeroase nereguli în timpul acţiunii de pe 20 martie. În urma acestui flagrant, consilierul local a fost demis. 

SÂMBĂTĂ, 10 APRILIE 2021, 08:53

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Ministerul de Interne anunță că au fost descoperite nereguli grave în urma controlului făcut după ce o consilieră USR-PLUS a descins cu jandarmii într-un restaurant din Timișoara. Potrivit MAI, toată acțiunea ar fi fost coordonată de către prefectul de Timiș, iar sancționați sunt cei patru jandarmi care au mers la local.

Transmiterea raportului de control către inspectorul general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru a dispune măsuri legale faţă de cei patru jandarmi, în temeiul prevederilor art. 352 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, în raport cu deficienţele constatate.

Inspectorul General al Jandarmeriei Române va dispune măsurile necesare pentru asigurarea unui cadru procedural adecvat în cazul intervenţiilor la evenimentele sesizate direct, altele decât cele primite prin S.N.U.A.U. 112, în strictă concordanţă cu cadrul normativ incident, astfel încât, pe viitor, să fie eliminate situaţiile similare celei înregistrate în mun. Timișoara.

Dispunerea de către Prefectul Județului Timiș de măsuri în consecință, raportat la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către angajata prefecturii, având în vedere implicarea în evenimentul de la restaurant.

Intensificarea/îmbunătăţirea colaborării între instituţiile M.A.I., cu accent pe responsabilizarea persoanelor cu atribuţii de coordonare, pe modul unitar de intervenţie şi pe cunoaşterea în detaliu a procedurilor de intervenţie la evenimente.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă