"Sampras sau Agassi?" Roger Federer și-a desemnat favoritul

1 lună in urmă 12

Champions League: Manchester City - Borussia Dortmund, marți, 22:00, Digi Sport 2

Champions League: Real Madrid - Liverpool, marți, 22:00, Digi Sport 1

După cele 14 luni de pauză, FedEx a revenit la Doha, însă a decis să spună pas următoarelor turnee și a hotărât să se antreneze alături de echipa sa, în Elveția, pentru a mai face retușuri jocului său. 

"Sampras sau Agassi?" Roger Federer și-a desemnat favoritul

Federer a fost fascinat de tenis și urmărind, în adolescență, lupta dintre două staruri ale circuitului, americanii Pete Sampras și Andre Agassi. Întrebat cine e favoritul său, jucătorul care va împlini 40 de ani pe 8 august a răspuns interesant.

"Pentru mine, Pete Sampras și Andre Agassi au fost jucători total diferiți. Când eram tânăr, Pete era favoritul meu, nu Andre. Nu pot compara meciul jucat împotriva lui Pete cu nicio partidă jucată împotriva lui Andre", a declarat Roger Federer, potrivit Tennis World USA.

Federer a jucat un singur meci oficial împotriva lui Sampras

Roger Federer l-a întâlnit o singură dată în circuitul ATP pe idolul său. În 2001, în optimile turneului de la Wimbledon, elvețianul se impunea în fața lui "Pistol Pete" în cinci seturi, scor 7-6(5), 5-7, 6-4, 6-7(2), 7-5, la finele unei partide care a durat trei ore și 40 de minute. Sampras a câștigat din tenis 43 milioane de dolari, în timp ce Swiss Maestro a strâns aproape 130 milioane de dolari.

64 de titluri ATP a cucerit în carieră Pete SamprasSampras și Agassi s-au întâlnit de 34 de ori în circuit. Pete conduce cu 20-14

Pe Agassi, Federer l-a întâlnit de 11 ori în carieră, rezultatul meciurilor directe fiind 8-3 în favoarea elvețianului.

După retragerea din activitate a celor doi titani ai sportului alb, Federer i-a mai întâlnit în diverse meciuri demonstrative pe Sampras și pe Agassi.

Etichete: roger federer , pete sampras , andre agassi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă