Salve de tun în Marea Britanie, timp de 40 de minute, în onoarea Prinţului Philip. Imagini impresionante VIDEO

1 lună in urmă 13

Trupele regale de artilerie din Londra, Edinburgh, Belfast şi Gibraltar şi de pe unele nave ale Marinei Regale, unde Philip a servit în timpul celui de-al doilea război mondial, au tras 41 de salve de tun, cu o cadenţă de una pe minut timp de 40 de minute.

Tragerea salvelor de tun a fost difuzată online şi la televizor, iar publicul a fost încurajat să le urmărească de acasă.

Citeşte şi Prinţul Philip, o viaţă tumultoasă, de la fuga din Corfu, la participarea în Al Doilea Război Mondial. Cum s-a cunoscut cu soţia sa, Regina Elisabeta a II-a

Conform royal.uk, la Londra au fost folosite aceleaşi tunuri care au tras salve la nunta Majestăţii Sale Regina cu Ducele Edinburgh în 1947 şi la Încoronarea Reginei în 1953.

Tradiţia salvelor de tun pentru a marca evenimente majore naţionale datează cel puţin din secolul XVIII. Există înregistrări istorice de salve care au avut loc în secolul XIV, când armele şi muniţiile au început să fie răspândite pe scară mai largă. Salve de tun au fost trase şi pentru a marca moartea reginei Victoria în 1901.

Citeşte şi Prințul Philip alături de Regele Mihai, în România. Imagini de colecţie cu verii născuţi în acelaşi an

Imagini de la omagiul adus Prinţului Philip:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă