”Salvăm fotbalul!”. Florentino Perez, explicații pentru înființarea Superligii. Cum ar fi avantajate cluburile mici

3 săptămâni in urmă 16

 • Liga 1: Hermannstadt - Astra, marți, 16:45, Digi Sport 1

 • Liga 1: Dinamo - UTA, marți, 21:30, Digi Sport 1

Florentino Perez, considerat ”creierul” formatului,  a transmis că înființarea Superligii a fost singura metodă găsită pentru ”salvarea” fotbalului de la un posibil colaps financiar, care ar fi fost cauzat în mare măsură de pandemia de COVID-19.

Florentino Perez, explicații pentru înființarea Superligii Europei

Multe cluburi importante din Spania, Anglia și Italia au vrut să găsească o soluție pentru această situație financiară foarte proastă. Singura care e să jucăm mai multe meciuri competitive. Față de Champions League, Superliga ajută cluburile să își recupereze pierderile. 

La Real Madrid, am pierdut foarte mulți bani din cauza pandemiei. Când nu există profit, trebuie găsită o formulă pentru a te salva. Superliga va salva cluburile din punct de vedere financiar”, a explicat Florentino Perez, într-o intervenție la El Chiringuito.

Apariția Superligii a stârnit reacții vehemente din întreaga lume fotbalistică, inclusiv de la FIFA și UEFA. Alături de reducerea meritului sportiv, înființarea competiției a fost contestată și pentru că ar urma să mărească și mai mult falia existentă deja între cluburile puternice și cele cu o forță financiară redusă, însă Florentino Perez a explicat că lucrurile pot sta cu totul altfel.

Va fi o piramidă, cluburile mari vor fi capabile să cheltuie mai mulți bani pe jucători și vor susține celelalte cluburi care, la rândul lor, vor putea investi. Dacă marile cluburi își pierd banii, așa cum se întâmplă acum, tot sistemul se prăbușește. 

Fotbalul trebuie să evolueze, ca toate celelalte. Fotbalul trebuie să se adapteze la ceea ce trăim acum. Fotbalul își pierde interesul, în acest moment, toți suntem ruinați în fotbal. Ceea ce atrage în fotbal sunt duelurile între cluburile mari. Facem asta pentru a salva fotbalului, pentru că am ajuns într-un moment critic”, a transmis Florentino Perez.

Cluburile fondatoare și formatul Superligii Europei

Cluburile fondatoare ale Superligii Europei sunt AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham.

Formatul:

 • 20 de cluburi participante: celor 12 anunţate până în acest moment li se vor alătura alte 3 şi vor fi, astfel, 15 cluburi fondatoare
 • Cele 15 cluburi vor evolua în fiecare an în noua competiţie, iar lor li se vor alătura, în fiecare sezon, alte 5 echipe, care se vor califica în funcţie de rezultatele din sezonul precedent
 • Meciurile vor avea loc la mijloc de săptămână, exact cum se întâmplă acum cu partidele din UEFA Champions League sau Europa League, astfel că weekendurile vor fi rezervate, păstrând tradiţia, partidelor din competiţiile interne
 • Superliga va începe în luna august
 • Vor exista două grupe de câte 10 echipe, cu meciuri tur-retur
 • Primele 3 din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală ale Superligii
 • Locurile 4-5 vor juca într-un play-off tur-retur pentru ultimele două locuri din sferturile de finală, care se vor juca în dublă manşă
 • Semifinale tur-retur
 • Finala în luna mai, într-o singură manşă
Etichete: florentino perez , superliga europei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă