Salată de bureți pentru iarnă

2 săptămâni in urmă 457

Bureții sunt o delicatesă, mai ales dacă sunt proaspeți. Ei pot servi ca fel principal, garnitură sau chiar puși la salate. De altfel, ei se pot conserva pentru iarnă. Există bureți iuți, bureți gălbeni, bureți de fag, barca caprei 

Despre bureți

Proteinele din bureți contin 18 aminioacizi esentiali care sunt indispensabile organismelor vii. Este recomandat în alimentația diabeticilor. Combate anemiile, stările de oboseală etc.După proteina obtinuta din soia, ciupercile se situează pe locul doi în lume

 • 2-5 kg bureti(ghebe sau hribi)mici,spalati si fierti
 • 3 kg gogoșari
 • 1 kg ceapă
 • pentru sirop:
 • 2 linguri sare mare
 • 8 linguri zahăr
 • 1 cană oțet
 • 2 căni apă
 • 200 ml ulei
 • piper boabe
 • 3-4 foi de dafin

Ceapă se curată ,se spală și se taie solzișori. Gogoșarii se curată de semințe și se taie feliuțe mici și subțiri. Bureții se curăță, spală și fierb pentru 20-30 minute.

Într-o oală adăugați:apă, uleiul, oțetul, sarea, zahărul, piperul boabe și foile de dafin rupte bucățele. Puneți pe foc oală, când începe să fiarbă acest  sos adăugați ceapă.

Se lasă la foc mic, apoi adăugați gogoșarii și bureții fierți.

Se lasă totul să fiarbă la foc potrivit ,până ce gogosarul se înmoaie cam pe jumătate. Se închide focul și se lasă salata să se răcească.

Se pune în borcane sterilizate și se depozitează la loc uscat și răcoros.

Ciupercile sunt cunoscute pe scară largă pentru gustul lor grozav și pentru beneficiile uimitoare pentru sănătate. Încărcate cu o tonă de vitamine și minerale esențiale, acestea reprezintă un adaos excelent la dieta dumneavoastră, adăugând savoare la multe rețete diferite. 

Ciupercile Crimini sunt unul dintre cele mai utilizate soiuri de ciuperci, populare în bucătăriile din întreaga lume. Mulți nu realizează că ciupercile, inclusiv ciupercile crimini, sunt de fapt un fel de ciuperci. Sunt originare din America de Nord și Europa și sunt cunoscute pentru aroma lor delicată și textura cărnoasă. 

Bureți – beneficii pentru sănătate 

Ciupercile sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii care are un impact nutrițional. Încărcate cu multe vitamine, minerale și antioxidanți care stimulează sănătatea, ele sunt recunoscute de mult timp ca fiind o parte importantă a oricărei diete. 

De exemplu, ciupercile crescute cu expunere la lumina ultravioletă sunt o sursă bună de vitamina D, o componentă importantă în sănătatea oaselor și a sistemului imunitar. 

Ciupercile sunt o sursă deosebit de excelentă de zinc, un oligoelement esențial. Zincul este un nutrient vital pentru sistemul imunitar și este, de asemenea, necesar pentru a asigura o creștere optimă la sugari și copii. 

În plus, cercetătorii au descoperit o serie de alte motive excelente pentru a încorpora ciupercile în dieta ta, cum ar fi: 

Scăderea tensiunii arteriale

Ciupercile sunt surse bogate de potasiu, un nutrient cunoscut pentru reducerea impactului negativ pe care sodiul îl poate avea asupra organismului tău. Potasiul diminuează, de asemenea, tensiunea din vasele de sânge, ajutând potențial la scăderea tensiunii arteriale.  

Stimulează sistemul imunitar

S-a demonstrat că efectul antiinflamator al ciupercilor îmbunătățește considerabil eficiența sistemului imunitar. Cercetările au descoperit că ciupercile ajută la stimularea microfagelor din sistemul imunitar, sporind capacitatea acestuia de a învinge corpurile străine și făcându-te mai puțin susceptibil la boli grave. 

Pierderea în greutate

Studii pe termen lung și pe termen scurt deopotrivă au constatat că ciupercile, în combinație cu exercițiile fizice și alte modificări ale stilului de viață, pot avea un impact important asupra pierderii în greutate.

 De exemplu, după ce li s-a cerut să înlocuiască 20 la sută din consumul de carne de vită cu ciuperci, participanții la cercetare au prezentat îmbunătățiri ale IMC-ului și ale circumferinței burții. 

Antioxidanții din ciuperci sunt, de asemenea, considerați că reduc riscul de hipertensiune și alte tulburări metabolice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă