Sabia ieșeană, din nou la înălțime! Amalia Stan a cucerit titlul național la cadete. Alexandru Sirițeanu: „Avem o generație tânără, foarte talentată”

1 lună in urmă 1

Școala ieșeană de sabie a confirmat și în acest început de an că rămâne una dintre cele mai puternice din țară, poate cea mai redutabilă la formarea și șlefuirea talentelor. Joi, la Campionatul Național desfășurat la Sala „Ana Pascu” din Capitală, sabrera Amalia Stan, de la CSS Unirea Iași, a cucerit titlul național la cadete, după o finală câștigată clar în fața sportivei Catinca Dumitru (Steaua), scor 15-5.

În semifinale, sportiva ieșeană pregătită de trio-ul de antrenori Alexandru Sirițeanu, Radu Tofan și Alin Lupeică a trecut de dinamovista Alexandra Mitruș, 15-10.

Sabrera ieșeană Amalia Stan a cucerit titlul național la cadete

O altă sportivă de valoare a Iașiului, Teodora Neagu (CSM) s-a clasat pe locul 5 după ce a fost învinsă în sferturi de Alexandra Mitruș (Dinamo), 12-15.

„Este un rezultat bun, care vine după o perioadă foarte lungă de pauză și ne bucurăm că Amalia a reușit să-și păstreze titlul de campioană națională. Sunt mulțumit și de rezultat, dar și de evoluția fetelor, în condițiile în care am avut o pauză competițională destul de mare, iar garnitura de fete cu care concurăm la competiții este una nouă, la început de drum.

Fetele s-au comportat bine, și-au dorit mult, dar din păcate doar Amalia a reușit să ajungă la medalie, iar Teodora Neagu s-a clasat pe locul 5”, a declarat antrenorul Alexandru Sirițeanu, fost vicecampion olimpic.

Amalia Stan și antrenorul eiAmalia Stan și antrenorul ei

Pe lângă Amalia Stan și Teodora Neagu, cluburile CSS Unirea Iași și CSM Iași au mai fost reprezentate de tinerele sabrere Maria Martinaș, Daria Carp, Raisa Apostu, Teodora Chicoș și Alexia Grosu, acestea rămânând pe tabloul de 32.

„Este o generație tânără, foarte talentată. În afară de Amalia Stan, Neagu și Martinaș, celelate fete sunt nou-intrate în lot, în etapa noastră de pregătire și trebuie să avem răbdare cu ele, să prindă experiență. Astăzi avem din nou emoții, la junioare, unde participăm cu aceleași fete și sperăm din nou la medalii. Participă fete până la 20 de ani la junioare, iar noi le avem pe Neagu și Martinaș care fac 17 ani anul acesta, Amalia face 16 ani, celelalte fiind undeva la 13-14 ani. Avem o garnitură nouă, tânără, pe care vrem să o ducem cât mai sus”, a completat Alexandru Sirițeanu.

Vineri vor intra pe planșă cadeții, iar sâmbătă juniorii, lotul ieșean deplasat de antrenorii Sirițeanu, Tofan și Lupeică fiind format din sabrerii Răzvan Tipișcă, Alexandru Zmău, Cosmin Stan (fratele campioanei Amalia Stan), Cristi Grosu, Mihnea Andrei, Iustin Cîdu și Casian Cîdu. „Avem o garnitură tânără, bună și la băieți, sperăm să obținem rezultate bune și la cadeți, dar și la juniori și să fim feriți de accidentări”, a conchis Alex Sirițeanu.

Rezulatele din fazele superioare:

SFERTURI DE FINALĂ:

Amalia Stan (CSȘ Unirea Iași) – Maria Alexe (Steaua) 15-11 Alexandra Mitruș (Dinamo) – Teodora Neagu (CSM Iași) 15-12 Denisa Șerban (Steaua) – Ana Botezatu (Dinamo) 15-12 Catinca Dumitru (Steaua) – Adina Elena Butum (Corona Brașov) 15-10

SEMIFINALE:

Amalia Stan (CSȘ Unirea Iași) – Alexandra Mitruș (Dinamo) 15-10 Catinca Dumitru (Steaua) – Denisa Șerban (Steaua) 15-9

FINALA:

Amalia Stan (CSȘ Unirea Iași) – Catinca Dumitru (Steaua) 15-5

CLASAMENT FINAL: 1. Amalia Stan (CSS Unirea Iași), 2. Catinca Dumitru (Steaua), 3. Alexandra Mitruș (Dinamo) și Denisa Șerban (Steaua), 5. Teodora Neagu (CSM Iași).

The post Sabia ieșeană, din nou la înălțime! Amalia Stan a cucerit titlul național la cadete. Alexandru Sirițeanu: „Avem o generație tânără, foarte talentată” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă