"Să nu zdruncinăm barca, pentru că marea e şi-aşa agitată". Apelul emoţionant făcut de ministrul Sănătăţii din Bulgaria

2 săptămâni in urmă 16

Ministrul Sănătăţii din Bulgaria, Asena Serbezova, a făcut un apel către conaţionali în pragul noului val de infectări cu coronavirus.

Asena Serbezova, ministrul Sănătăţii din Bulgaria

Facebook Asena Serbezova

Indiferent de alegerea noastră, suntem în aceeaşi barcă. Să nu o zdruncinăm, pentru că marea este deja agitată... Hai să ajungem împreună la ţărm, pentru că există un ţărm şi nicio criză nu este eternă...

Afirmaţia îi aparţine ministrului Sănătăţii din Bulgaria, Asena Serbezova, care a făcut un apel pe Facebook către conaţionalii ei după ce a devenit tot mai evident că ţara se confruntă cu un nou val al infectărilor cu coronavirus.

Mesajul a fost însoţit de radiografiile plămânilor unui pacient vaccinat şi altul nevaccinat, ambii infectaţi cu Covid-19.

Cum protejează vaccinul anti-covid

"Vă rog ţineţi cont că doctorii, farmaciştii, asistentele şi alţi oameni care îşi dedică viaţa protejării vieţii îi tratează atât pe cei care cred, cât şi pe cei care nu cred, şi vaccinaţii, şi nevaccinaţii. Dar prin alegerile noastre putem să atenuăm sau să împovărăm sistemul de sănătate în ajunul unui nou val", a scris Servezova.

"Oamenii vaccinaţi pot fi infectaţi, dar în acest moment boala trece altfel prin ei. Este dovedit că vaccinurile nu sunt 100% eficiente, dar la fel de adevărat este că protejează împotriva complicaţiilor, iar 85% dintre pacienţii cu covid aflaţi la terapie intensivă sunt nevaccinaţi", a mai spus ministrul Sănătăţii, conform Novinite.

Bulgaria a anunţat primele cazuri cu Omicron

Bulgaria a înregistrat la începutul anului şi primele sale cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, a anunţat Angel Kunchev, oficial din Ministerul bulgar al Sănătăţii, potrivit novinite.com.

Potrivit sursei citate, 12 bulgari au fost testaţi pozitiv cu varianta Omicron. Toţi cei infectaţi au simptome minore şi sunt trataţi la domiciliu.

Nouă dintre persoanele testate pozitiv sunt bărbați şi trei sunt femei. Dintre aceștia, doar cinci sunt vaccinați anti-Covid și doar o singură persoană din cele 12 a călătorit în afara Bulgariei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă