„Să nu ne pierdem niciodată speranţa”. Mesajul Papei către credincioșii ținuți din nou în case de noul val COVID

1 lună in urmă 3


Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc a ținut slujba într-un cadru restrâns din cauza restricțiilor impuse de un nou val de îmbolnăviri COVID. Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, le-a cerut credincioșilor „să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului, ca să nu se teamă”.


În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa.

Papa Francisc:

Sfântul părinte a spus că Paștele simbolizează noile inceputuri și că Dumnezeu a creat ceva nou și din dezastrele istoriei umane.


„Chiar şi din ruinele inimii noastre - fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă”, a spus Papa Francisc.


”Să ne îndreptăm atenția către cei care au mai mare nevoie e ajutor acum. Dumnezeu ne îndeamnă să depășim obstacolele, să renunțăm la prejudecăți și să ne iubim aproapele, numai așa vom redescoperi frumusețea vieții”, a completat Sfântul părinte.


Cu întreaga Italie sub restricții severe, slujba de Înviere de la Vatican a fost devansată, pentru ca enoriașii să ajungă acasă înainte de ora 22.00.


În al doilea an al pandemiei de coronavirus, Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere la Bazilica Sf. Petru de la Vatican, în prezența „a doar 200 de oameni, față de 10.000, câți au luat parte la ceremonii în anii trecuți”, notează Reuters.


Slujba de Înviere de la VaticanSlujba de Înviere de la VaticanSlujba de Înviere de la VaticanSlujba de Înviere de la VaticanSlujba de Înviere de la VaticanSlujba de Înviere de la VaticanSlujba de Înviere de la VaticanSlujba de Înviere de la Vatican

Fotografii: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă