„Să li se ia toți banii, toate punctele și aruncate în subsolul clasamentului!”. Fost jucător al lui Manchester United, reacție devastatoare cu privire la apariția Super Ligii

3 săptămâni in urmă 9

Gary Neville, fost mare fotbalist al lui Manchester United, a avut o reacție devastatoare la adresa cluburilor din Premier League care vor fi membre fondatoare ale Super Ligii.

Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii sunt: AC Milan, Arsenal FC, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur.

Acestora li se vor alătura, ulterior, alți trei „coloși” ai fotbalului european.

Gary Neville, reacție devastatoare cu privire la apariția Super Ligii

Fostul fotbalist a avut o declarație dură la adresa echipelor din Premier League, care susțin apariția Super Ligii, și cere sancțiuni „usturătoare” pentru acestea.

„Sunt dezgustat, în special de Manchester United și Liverpool! Vor să facă o competiție de unde să nu retrogradeze niciodată? Este o rușine absolută! Lăcomie pură. Conducătorii de la United, Liverpool, Chelsea și City nu au nimic în comun cu fotbalul din această țară.

Manchester United, Arsenal și Spurs nici măcar nu sunt în Champions League. Au dreptul să fie acolo? E o glumă! Trebuie oprite aceste abuzuri. Destul! Cluburile din Anglia trebuie pedepsite, să li se ia toți banii, toate punctele și aruncate în subsolul clasamentului. Este un act criminal împotriva fanilor fotbalului din această țară”, Gary Neville, pentru Sky Sports.

Comunicatul fondatorilor Super Ligii

„AC Milan, Arsenal FC, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur s-au unit în calitate de cluburi fondatoare.

Vor fi invitate alte trei cluburi ca să ni se poată alătura înainte de sezonul inaugural care va începe cât mai repede posibil.

Cluburile fondatoare se așteaptă să mențînă conversații cu UEFA și FIFA pentru a căuta cele mai bune soluții pentru Super Ligă și pentru fotbalul mondial.

Formatul competiției:

– Vor participa 20 de cluburi, cele 15 cluburi fondatoare și încă cinci echipe adiționale care se vor califica anual pe baza randamentului din sezonul precedent;

– Sezonul va începe în august, cu participarea cluburilor în două grupe de câte 10, care vor juca meciuri tur-retur; primele trei echipe din fiecare grupă se califică automat în sferturile de finală. Echipele care se clasează pe pozițiile patru și cinci vor juca un play-off adițional în dublă manșă. Ulterior, se vor juca play-off-uri în dublă manșă începând cu sferturi până în finală, care se va disputa într-o singură manșă, la finalul lui mai, pe un teren neutru”, se arată în comunicatul emis de fondatorii Super Ligii.

The post „Să li se ia toți banii, toate punctele și aruncate în subsolul clasamentului!”. Fost jucător al lui Manchester United, reacție devastatoare cu privire la apariția Super Ligii appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă