"Să evităm să risipim energia". De la tribuna ONU, Iohannis îi linişteşte pe români: nu vom suferi de frig şi vom avea ce mânca la iarnă

5 zile in urmă 29

Aflat la Adunarea ONU de la New York, preşedintele Klaus Iohannis le-a promis românilor că nu vor suferi de foame în această iarnă, chiar dacă preţurile vor creşte. "Pentru români nu trebuie să apară semne de întrebare, nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele spune că românii trebuie să fie mai chibzuiţi

Şeful statului a avertizat că suntem într-o perioadă în care trebuie evitată risipa de energie, însă dă asigurări că românii nu vor tremura de frig în case şi nu vor fi lăsaţi pe întuneric, cum se tem cei mai mulţi. "Nu ne dorim şi nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Totuşi, atrage atenţia preşedintele, românii trebuie să fie mai chibzuiţi. "Trebuie să evităm să risipim energia. Este un lucru natural, foarte potrivit, bun, etic, corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile fiecare acolo unde putem fiecare, acasă", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. Am putea face aceste economii, spune şeful statului, dacă stingem lumina în camerele nefolosite, dacă scoatem din priză aparatele pe care nu le utilizăm şi dacă micşorăm cu 2-3 grade temperatura din fiecare cameră.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » "Să evităm să risipim energia". De la tribuna ONU, Iohannis îi linişteşte pe români: nu vom suferi de frig şi vom avea ce mânca la iarnă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă