S-o respectăm pe campioană!

2 luni in urmă 19

Articol de - Publicat joi, 05 august 2021, 14:27 / Actualizat joi, 05 august 2021 14:32

Nu m-a dat peste cap evoluția lui Deac et Comp în turul cu elvețienii de la Young Boys. Nici n-avea cum, din moment ce, după ce a deschis scorul în minutul 4 (din ofsaid, eroarea tușierului), CFR s-a apărat restul de 94 de minute. Căci arbitrul olandez Makkelie, autorul gafei monumentale din semifinala Anglia-Danemarca de la Euro 2020, a prelungit partida de n-a mai putut.

Dacă însă te retragi și te limitezi la o defensivă permanentă, fie ea și eroică, nu prea ai la ce să speri. Dacă te mulțumești cu o posesie de numai 26%! Ca atare, n-am priceput mândria lui Camora că "Am reușit un meci aproape perfect sub aspect tactic". Zău așa, despre ce tactică vorbim când te-ai aglomerat în propria jumătate și ai bubuit mingea în loc s-o pasezi?! Mai ales că Șumudică însuși a mărturisit că nu el a ordonat pasul înapoi.

În cazul în care n-ai altă soluție decât să te expui unei presiuni continue, mai devreme sau mai târziu greșești. CFR a greșit târziu, abia în minutul 90+3, atât că, să nu se supere nimeni, era logic să i se întâmple. Era de așteptat.

Jos pălăria pentru atitudinea "feroviarilor". Pentru implicarea și efortul lor. Pentru dăruire. Mai departe însă, îndrăznesc să afirm că, fiind echipa mai scumpă și mai valoroasă, campioana Elveției merita victoria. Ceea ce nu înseamnă că returul va fi o formalitate. Într-o zi fastă și cu nițel noroc, sau cu mai mult, CFR o poate păcăli pe YB.

S-o respectăm pe campioană!

Trecând peste prestația lui Makkelie, care spre final a fluierat numai în favoarea oaspeților (între altele, n-a sancționat un fault zdravăn asupra lui Arlauskis, vizibil și de la Berna!), să admitem că echipa ardeleană a lăsat impresia că-i temătoare și pentru că-i obosită. Lipsită de prospețime, de vioiciune.

Ceea ce n-a avut cum să ne surprindă în condițiile în care CFR a început partida cu 8 jucători de 30 de ani ori de peste, Arlauskis, Bouhenna, Camora, Susici, J. Rodriguez, Sigurjonsson, Deac și Alibec. Ba chiar cu Camora de 34 și cu Deac de 35, fotbaliști care, din pricina vârstei și a uzurii, se recuperează mai greu. Ei necesită mai mult timp de odihnă și de refacere.

Din păcate, obligată să joace din 3 în 3 zile, CFR nu dispune de timpul respectiv. În consecință, era normal ca gruparea clujeană să vrea ca meciul de L1 de la Mioveni de vineri, 6 august, premergător returului cu Young Boys din 10, să-i fie amânat.

N-a îndrăznit însă nici măcar să ceară asta după ce, vă vine să credeți?!, i s-a refuzat solicitarea ca întâlnirea de-acasă cu Farul din etapa 5 să fie mutată de vineri, 13, pe sâmbătă, 14 august. S-ar fi opus televiziunile, care taie și spânzură.

Nu-s fan CFR și, cu atât mai puțin, avocatul ei. Consider însă că formația din Gruia, rămasă singura noastră reprezentantă în cupele continentale după ce FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi au clacat, trebuia și trebuie ajutată. Înțeleasă, sprijinită, nu tratată la "și altele".

Iată că lucrurile nu stau așa, ceea ce nu-i în regulă. Fiind campioana țării, lui CFR i se cuvine mai mult respect, și-a câștigat acest drept. Nu avantaje, nu privilegii, doar respect și măsurile ce decurg din asta. Nu-i însă prima oară când șefii fotbalului românesc par străini de interesele acestuia. Par ori, și mai trist, chiar sunt. 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă