S-a stabilit: ce persoane vor fi vaccinate primele - Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

3 luni in urmă 22

Medicul Valeriu Gheorghiță este coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-coronavirus. El a declarat că a fost stabilită prioritatea persoanelor care urmează să aibă acces la serul care imunizează împotriva acestui virus.

„Categoric, persoanele vulnerabile, ceea ce înseamnă persoane peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice, începând de la boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, neoplazii, cancere, sunt boli prioritare care îi poziţionează pe pacienţi în primele categorii ca beneficiari ai campaniei de vaccinare”, a afirmat, luni seară, medicul la o televiziune de știri.

„Motiv pentru care, la aceste categorii deja menţionate, se adaugă activităţile esenţiale din infrastructura critică şi protejarea persoanelor care deservesc aceste tipuri de activităţi. Ceea ce trebuie să înţelegem este legat de tipul de comorbiditate pentru că sunt vaccinuri care vor avea o pleiadă de indicaţii şi de contraindicaţii, dar din punct de vedere strategic persoanele cu boli cronice sunt persoanele prioritizate pentru a primi în primele etape vaccinarea împotriva SARS-COV-2″, a mai declarat medicul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă