S-a redeschis spitalul modular de la Leţcani, cu 24 de paturi ATI. Șase s-au ocupat deja

1 săptămână in urmă 13

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 16:56

54 citiri

S-a redeschis spitalul modular de la Leţcani, cu 24 de paturi ATI. Șase s-au ocupat deja

Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, a operaţionalizat miercuri, 13 octombrie, 24 de paturi ATI, sub coordonarea colonelului medic Daniel Ionuţ Derioiu, a informat Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit MApN, primii şase pacienţi au fost programaţi să sosească în unitatea medicală miercuri după-amiaza.

Pentru susţinerea acestui efort, ministrul Apărării Naţionale a dispus suplimentarea personalului MApN detaşat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenţi medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de joi.

Astfel, la Leţcani va acţiona o echipă de 35 de persoane detaşate de la MApN - medici, ofiţeri de logistică şi stat major, asistenţi medicali şi brancardieri, care va coordona activităţile Spitalului Modular Leţcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi.

Spitalul, care funcţionează ca secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva", a operaţionalizat, începând din seara zilei de marţi, paturile de Secţie boli infecţioase pentru pacienţii cu forme medii de boală şi a primit, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, primii zece astfel de pacienţi COVID.

În funcţie de disponibilităţile tehnice şi de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Leţcani poate creşte gradual capacitatea ATI până la numărul maxim de 48 de paturi de acest tip, arată MApN.

Citeste si:

Se redeschide spitalul modular din Pipera. 100 de noi paturi pentru pacienții COVID, disponibile de marti

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că spitalul modular de la Pipera este reoperaţionalizat în vederea primirii de pacienţi cu patologia COVID, acesta...

Spitalul mobil din Lețcani a primit primii pacienți cu COVID din Iași. Unitatea va deschide două saloane în care vor fi internați 20 de bolnavi

Primii patru pacienţi bolnavi de COVID au fost internaţi, marţi seară, la spitalul mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi, aceştia având forme medii ale bolii. Doi dintre ei necesită suport de...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă