S-a lansat licitația pentru drumul de legătură dintre uzina Ford și viitorul drum expres Craiova – Pitești

2 luni in urmă 29

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru proiectarea drumului de legătură dintre uzina Ford și viitorul drum expres Craiova – Pitești, a anunțat vineri ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

Ofertele pot fi depuse până în data de 8 septembrie. După încheierea procedurii și semnarea contractului, proiectantul va realiza în trei luni studiul de fezabilitate și în alte două luni proiectul tehnic detaliat.

„Ne mai rămâne ulterior doar să licităm și să dăm în execuție proiectul final – deci nu vor exista întârzieri ale lucrărilor în teren, se va lucra din ziua unu a contractului”, a mai spus ministrul.

Drumul de legătură între DN 6 la intrarea în municipiu dinspre Alexandria şi Bucureşti şi DEx 12 Craiova – Piteşti va duce la creşterea capacităţii de circulaţie în zona de Sud – Est a municipiului Craiova unde este Uzina Ford, al doilea constructor de automobile din România, scrie Economedia.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, iar documentaţia tehnică (studiu de fezabilitate şi proiect tehnic) va dura 25 de luni.

Amintim că Ford a cerut un drum de mare viteză lângă fabrica sa încă din 2019, iar autoritățile au promis legarea fabricii de o autostradă de mai bine de un deceniu, însă fără niciun rezultat, după cum relatează digi24.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă