S-a încheiat oficial criza gunoaielor din Sectorul 1. Reacția ROMPREST, după anunțul privind reducerea la jumătate a tarifului lunar

1 lună in urmă 40

De Adrian Lupușor.
Publicat: 26.08.2021, 21:56.
Actualizat: 26.08.2021, 21:58

Primarul Sectorului 1 anunţă o mare victorie în lupta cu firma de salubritate. Preţul plătit lunar pentru strângerea deşeurilor a scăzut, potrivit noii înţelegeri, cu aproape 50%. Ce nu spune însă Clotilde Armand este că Romprest va ridica gunoiul mai rar, şi de aici costurile mai mici.

Reporter: De când n-ați mai văzut pe stradă un angajat de la salubrizare?
Localnică: Sunt foarte rari! Ca păsările călătoare! Și fac rar curățenie.

De aproape un an de zile, se încheie oficial criza gunoaielor din Sectorul 1. Conflictul dintre Primărie şi Romprest, responsabilul cu curățenia, a creat haos în cel mai mare sector al Capitalei. Pe străzi s-au adunat aproape 2700 de tone de deşeuri. După acuzaţii de ambele părţi, acţiuni în justiţie şi o stare de alertă care a dus la situaţia inedită de a avea într-o singură lună trei firme care prestează acelaşi serviciu, s-a ajuns la un consens. Clotilde Armand a făcut anunţul pe Facebook.

Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial.

Tariful este la jumătate, dar şi serviciul prestat de ROMPREST

Sorin Velicu, director operațional ROMPREST: Acest lucru înseamnă că operațiunile de măturat manual, măturat mecanizat, spălat și stropit, dar mai ales stropit, se vor efectua cu o frecvență aproape la jumătate, iar în unele cazuri și mai mici de jumătate.

Un lucru care nu este pe placul locuitorilor, care se aşteptau ca în sectorul 1 curăţenia să se facă aşa cum era înainte de scandal.

Atunci, ce-o să facem? O să-i vedem de două ori mai rar decât până acum, nu?

Sorin Velicu, director operațional ROMPREST: S-a discutat cu gândul de a trece peste acest impediment al Primăriei Sectorului 1 de lipsă de buget, pentru ca populația să nu aibă de suferit, așa cum s-a întâmplat până acum.

Pentru a deveni o realitate, înțelegerea dintre cele două părți trebuie să ia forma unui proiect care să fie adoptat în Consiliul Local. Consilierii PNL ar putea avea un cuvânt greu de spus la vot. Ei acuză că negocierea a avut loc pe ascuns, iar victoria anunţată de edil este de fapt o înfrângere usturătoare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă