”S-a dus vremea când Steaua câștiga CCE!” Mircea Lucescu, atac la UEFA și la cluburile din Vest: ”Mereu aceleași formații”

2 luni in urmă 2

Cupa României: Botoșani - Universitatea Craiova, joi, 20:30, Digi Sport 1

Cupa României: Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Gaz Metan Mediaș, joi, 15:00, Digi Sport 1

Mircea Lucescu, atac la UEFA și la cluburile mari din Europa

Tehnicianul român spune că Champions League este o competiție construită pentru grupările puternice de pe continent, în detrimentul formațiilor mai mici.

”Champions League a fost creată pentru cluburile mari, din campionatele importante. Totul se face pentru a proteja interesele puterilor. E aproape imposibil pentru restul echipelor să ajungă acolo.

Pentru cineva din afara celor cinci campionate din Europa, să ajungi în sferturi e ca și cum ai câștiga trofeul. Și în top sunt mereu aceleași formații”, a zis Lucescu Sr., într-un interviu acordat publicației Sport Ekspress.

Mircea Lucescu: ”S-a dus vremea în care Steaua câștiga Cupa Campionilor!”

”Ajax a fost o excepție acum doi ani. A mers în semifinale, însă e un exemplu izolat. Când începi în preliminarii, joci 17 meciuri ca să ajungi departe.

S-a dus vremea în care Steaua și Steaua Roșie Belgrad câștigau Cupa Campionilor. După ce Cupa UEFA a devenit Europa League, cluburile din vestul continentului sunt atrase și de competiția asta. Se plătesc mulți bani și aici”, a mai zis antrenorul român.

Mircea Lucescu a preluat-o pe Dinamo Kiev în startul acestei stagiuni. După 13 etape jucate în Ucraina, echipa românului e prima, cu 30 de puncte, unul mai mult decât marea rivală Șahtior, formație antrenată în trecut de ”Il Luce”.

Etichete: mircea lucescu , champions league , uefa , dinamo kiev
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă