S-a anunțat câștigătorul Golden Boy. Cine este cel mai bun tânăr fotbalist din lume din 2021

5 zile in urmă 7

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 15:54

23 citiri

S-a anunțat câștigătorul Golden Boy. Cine este cel mai bun tânăr fotbalist din lume din 2021

Pedri, mijlocaşul echipei FC Barcelona, a fost recompensat, luni, cu Premiul Golden Boy, trofeu acordat de publicaţia italiană Tuttosport în fiecare an celui mai bun fotbalist sub 21 de ani.

Pedri, 18 ani, a jucat 73 de meciuri sezonul trecut, cele mai multe, în toate competiţiile, inclusiv la Euro-2020 şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cu 318 puncte, el l-a devansat pe englezul Jude Bellingham (Borussia Dortmund), care a primit 199 de puncte. Aceasta este cea mai mare diferenţă dintre primii doi clasaţi în ancheta de 19 ani a publicaţiei italiene.

Au votat 40 de jurnalişti şi 26 dintre ei l-au considerat pe spaniol drept cel mai bun tânăr jucător al sezonului.

Pedri îi succede norvegianului Erling Haaland, câştigătorul din 2020.

"Mulţumesc Tuttosport pentru acest trofeu, care mă face mândru, şi le mulţumesc, de asemenea, tuturor membrilor juriului şi fanilor care m-au susţinut mereu în ceea ce a fost un 2021 incredibil pentru mine. Desigur, mulţumesc şi clubului FC Barcelona, naţionalei Spaniei, familiei mele, prietenilor mei şi tuturor celor care mi-au fost aproape zi de zi. Fără ei, nu aş fi putut câştiga premiul Golden Boy", a spus câştigătorul, într-un mesaj video.

El va primul trofeul la o ceremonie organizată la Torino, la 13 decembrie.

Pedri a sosit la Barcelona în vara anului 2020, de la Las Palmas şi are o clauză de reziliere a contractului cu gruparea catalană de un miliard de euro. În acest sezon, el nu a mai jucat din septembrie din cauza unei accidentări.

Acordat pentru prima dată în 2003, acest trofeu a fost câştigat de-a lungul timpului de jucători deveniţi vedete ulterior, ca Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Aguero, Raheem Sterling şi Kylian Mbappe.

Citeste si:

Mesaj superb transmis de FC Barcelona pentru puștiul Enes Sali, cel mai tânăr debutant din istoria naționalei României

Enes Sali are Europa la picioare. Fotbalistul lui Hagi a devenit cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale după ce a intrat în ultimele minute ale meciului cu Liechtenstein....

Un om important din conducerea clubului FC Barcelona a plecat de la echipă chiar după venirea lui Xavi ca antrenor

FC Barcelona a anunţat marţi plecarea secretarului său tehnic Ramon Planes, care a supravegheat sosirea unor tinere talente precum Pedri. Clubul şi Ramon Planes "au ajuns la un acord privind...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă