S-a aflat după doi ani! Moment incredibil la Campionatul European: „Îți dai seama? Franța să stea de frica României”

1 lună in urmă 11

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2021, 13:17 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 13:35

Adrian Rus (25 de ani), parte din lotul României la Campionatul European U21 din 2019, a povestit un moment neștiut de la meciul cu Franța, scor 0-0.

Pe 24 iunie 2019, reprezentativele U21 ale Franței și României au remizat, 0-0, în ultimul meci din grupa C de la Campionatul European U21. Egalul le-a permis ambelor echipe să se califice în semifinalele turneului final, „tricolorii” fiind primii în grupă, iar „albaștrii” cea mai bună echipă clasată pe locul 2.

Adrian Rus, integralist în centrul defensivei la acel meci, a dezvăluit într-un interviu acordat GSP.ro la aproape doi ani distanță de atunci că Lucas Tousart, căpitanul Franței la acea partidă, le-a cerut colegilor săi să nu mai atace, pentru a nu risca să încaseze un gol pe final! La 0-1, Franța ar fi fost eliminată.

Adrian Rus: „Francezilor le-a fost frică de noi”

- Cum erau acele seri în Italia? 
- Doamne! Și acum tremur când mă gândesc! N-am crezut că voi trăi așa ceva, doar la televizor mai vedeam când mai cucerea câte o echipă Champions League și o așteptau suporterii. Toată viața le voi fi recunoscător acelor oameni, cum stăteau și ne așteptau. Ne-au dat putere și ne-au făcut să ne simțim fotbaliști. Jucam pentru noi, dar și pentru ei, să fie mândri de noi.

- A fost vreun moment pe care n-o să-l uiți?
- N-am mai spus asta! Uite, un moment de la meciul cu Franța, singurul meci în care eu am jucat, au fost colegi care l-au auzit pe Tousart, căpitanul lor, cerând colegilor să nu mai atace. Le-a fost frică să nu piardă, pentru că ar fi fost eliminați. Îți dai seama, să stea Franța de frica României.

- Ce ai învățat după toată acea experiență?
- Să nu-mi fie frică de nimic! Am învățat că mă pot duela cu oricine. Nu ne-a fost frică de nimeni, deși aveam o grupă aproape imposibilă. Iar noi am terminat pe primul loc.

 „În România am jucat pe stadioane mai puțin plăcute, aici nu am evoluat pe vreo arenă veche”

INVESTIȚII

Din Ungaria, Adrian Rus laudă investițiile făcute de vecini: „În România am jucat pe stadioane mai puțin plăcute, aici nu am evoluat pe vreo arenă veche”

Mai multe știri despre echipa națională:

Ioan Andone îi dă dreptate lui Rădoi și distruge un „tricolor”: „Bine ai făcut Mirel, să nu creadă că ești o cârpă!”

Schimbare majoră propusă la națională: „Sabău trebuie să vină în locul lui!”

Playtech: Traian Băsescu, reacție halucinantă în legătură cu condamnarea Ioanei: ”Nu-i atinge nimeni pe...”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă