Rușii susțin că 10.000 de voluntari s-au oferit spre recrutare în prima zi a campaniei de mobilizare, fără să aștepte convocarea

5 zile in urmă 24

În urma anunțului de ieri al Rusiei că mii de soldați suplimentari vor fi chemați să lupte în războiul din Ucraina, un purtător de cuvânt al armatei ruse a declarat că aproximativ 10.000 de ruși s-au oferit deja voluntari în prima zi a campaniei de mobilizare, scrie BBC.

„Aproximativ 10.000 de cetățeni au sosit la birourile de recrutare din proprie inițiativă, fără să aștepte o convocare”, a declarat Vladimir Tsimlyansky în comentarii citate de agenția rusă de presă Interfax.

BBC nu a putut verifica această cifră.

Peste 1.300 de protestatari au fost reținuți pentru că au protestat împotriva anunțului de mobilizare între miercuri și astăzi, potrivit ultimelor cifre ale ONG-ului rus pentru drepturile omului OVD-Info.

Citește și...

Disclaimer: G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă