Rușii fug din țară speriați că vor fi trimiși pe front. Au cumpărat bilete către Erevan și Tbilisi și au căutat pe Google ”cum să pleci din Rusia”

1 săptămână in urmă 26

Teamă și nervozitate în Rusia. Rușii au așteptat cu sufletul la gură timp de mai multe ore să afle dacă Putin decide o mobilizare generală pentru războiul din Ucraina. Kremlinul a anunțat doar mobilizare parțială, iar Șoigu a vorbit de chemarea a 300.000 de rezerviști. În așteptarea discursului amânat al lui Putin, rușii au început să caute pe internet de marți seară cum pot să plece din țară sau să evite serviciul militar, relatează publicația ucraineană Pravda.

Miercuri dimineață, președintele Putin și ministrul Apărării, Serghei Șoigu au subliniat puternic în discursurile lor televizate că această mobilizare este strict parțială. Adică doar rezerviștii vor fi chemați, a spus Putin. ”În niciun caz” nu li se va cere studenților sau recruților să plece pe front, a subliniat Șoigu. Cu toate acestea, anunțul lui Putin îi face pe ruși foarte nervoși, scrie BBC. Vestea șoc că mobilizarea va începe imediat, de astăzi, înseamnă că mulți ruși, în special cei tineri, cu profesii, se vor gândi să părăsească țara cât mai curând posibil.

Bursa rusă a înregistrat o scădere bruscă și există relatări despre creșteri ale vânzărilor de bilete de avion pentru a părăsi țara, potrivit sursei citate. Canalul de Twitter pro-occidental Nexta a publicat capturi care arată că rușii s-au grăbit să cumpere bilete de avion către Erevan, Tbilisi și Istanbul. Pe 20 septembrie, la 6 seara, cea mai căutată formulare pe Google în Rusia era ”Cum să pleci din Rusia”, potrivit Meduza

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rușii fug din țară speriați că vor fi trimiși pe front. Au cumpărat bilete către Erevan și Tbilisi și au căutat pe Google ”cum să pleci din Rusia”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă