Rușii exultă după amicalul disputat azi în ciuda UEFA: „Revenire epică!”

1 săptămână in urmă 13

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022, 21:51 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 21:51

Naționala U21 a Rusiei câștigat un meci amical împotriva reprezentativei similare din Belarus, scor 6-1. A fost prima ieșire din țară de la startul războiului, iar rușii au tratat cu mult fast momentul.

În ziua în care Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia, reprezentativa U21 s-a deplasat pentru primul meci amical de la începutul războiului din Ucraina. Adversară a fost Belarus U21, într-o partidă disputată pe arena Haradski din Borisov. Totul în ciuda celor de la UEFA, care ieri au menținut decizia suspendării rușilor din toate competițiile internaționale! 

Rusia U21 sfidează UEFA: jubilează după amicalul cu „prietenii” bieloruși

Pe stadion au fost prezenți doar câteva sute de fani. Federațiile celor două țări nu au transmis live partida. S-au mulțumit să posteze doar clipuri scurte cu momentele importante, cum a fost golul marcat Konstantin Tyukavin în minutul 13.

S-a încheiat 6-1, iar presa din Rusia a jubilat. Sport-Express, unul dintre cele mai accesate site-uri, a deschis cu titlul: „Revenirea epică a naționalei de tineret”. Printre laudele aduse selecționerului Mikhail Galaktionov, jurnaliștii au lăudat și organizarea, modul în care a fost efectuată prima deplasare externă de la startul războiului. 

Echipele de start din Belarus U21 - Rusia U21:

Belarus U21: Kudravets, Rylach, Moskalenchik, Skibsky, Sviridenko, Yakushevich, Zinovich, Antilevsky, Chernyak, Firsov, Lozhkin
Selecționer: Sergey Yasinsky

Rusia U21: Khudyakov, Aleksandrov, Melekhin, Langovich, Volkov, Kravtsov, Prutsev, Sokolov, Shchetinin, Gladyshev, Tyukavin
Selecționer: Mikhail Galaktionov

Rusia, exclusă și de la Euro 2024 din cauza războiului

Președintele federației ucrainene, Andri Pavelko, a anunțat că UEFA interzice Rusiei să participe la tragerea la sorți a preliminariilor CE. N-are voie la turneul final. Comitetul Executiv al forului continental a confirmat hotărârea astăzi.

„Toate echipele rusești sunt suspendate, după decizia UEFA din februarie 2022, confirmată de TAS în iulie 2022. Astfel, Rusia nu este inclusă în tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024”, informează site-ul forului european.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

A semnat cu Bayern, acum își „înțeapă” fosta echipă: „La Juve n-aveam sentimentul ăsta”

Gasperini pe radarul lui Juventus » Max Allegri își află soarta vineri

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă