Rușii care vor fi mobilizați se vor pregăti mai mult de o lună înainte de a fi trimiși la război în Ucraina, susțin autoritățile de la Moscova

3 zile in urmă 21

Pregătirea cetățenilor ruși care vor fi mobilizați pentru a participa la „operațiunea militară specială” din Ucraina va dura mai mult de o lună, a declarat, miercuri, Viktor Bondarev, șeful Comitetului pentru Apărare și Securitate al Consiliului Federației Ruse, informează Interfax.ru.

„Desigur, nu vor ajunge acolo într-o lună. Vor ajunge acolo după ce se va lua decizia că da, acești oameni, aceste unități sunt pregătite pentru luptă”, a spus Viktor Bondarev într-un interviu pentru canalul TV Vmeste-RF.

„Trebuie chemați, verificată starea lor de sănătate, echipați, trimiși la antrenament, recalificare, pentru coerență în unități. Și abia după ce comisia decide că da, această unitate militară este capabilă să îndeplinească clar sarcina de luptă fără pierderi, atunci vor fi relocați în prima linie”, a spus Viktor Bondarev.

Potrivit oficialului rus, sunt supuși mobilizării parțiale doar cei care au servit și au o specialitate militară necesară formării anumitor unități militare.

Excepție fac pensionarii care lucrează la întreprinderile din domeniul apărarii. Cei mobilizați vor servi în acele categorii de arme în care au activat și în cadrul serviciului militar.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială, justificată prin faptul că „Occidentul vrea să ne distrugă țara”.

Potrivit ministrului apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, vor fi mobilizați aproximativ 300.000 de rezerviști, adăugând că aceștia „vor fi pregătiți militar înainte de a fi dislocați” în Ucraina.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă