Rușii au furat camioane cu lapte și le-au folosit pentru a transporta combustibil în zona de război, acuză ucrainenii

3 zile in urmă 31


În regiunea Mikolaiv, sudul Ucrainei, trupele ruse au confiscat camioane de transport al laptelui și le-au folosit pentru a livra combustibil în zona de război, scrie site-ul postului TSN, care citează informații oferite de Statul-Major de la Kiev.


În criză de mijloace de transport și de combustibil pe linia frontului, dar și pentru a avea o „acoperire”, rușii au furat mașini ucrainene de livrat lapte, le-au umplut cu motorină și le-au trimis, în secret, în zona de război.


În plus, Statul-Major ucrainean acuză că soldații ruși i-au evacuat cu forța pe locuitorii din Gonciarivka și Kuzmenivka din casele lor și i-au dus în teritoriul ocupat temporar al regiunii Luhansk.


Potrivit Kievului, armata rusă continuă să-și concentreze eforturile pe încercările de a ocupa pe deplin regiunea Donețk, de a organiza apărarea și de a menține controlul asupra teritoriile capturate. În ultimele 24 de ore, rușii au lansat 8 rachete și 16 atacuri aeriene, au efectuat 115 bombardamente asupra unor obiective militare, dar și civile, „încălcând standardele dreptului internațional umanitar, legile și obiceiurile de război”.


Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă