Ruşii au fost pe punctul de a provoca un dezastru nuclear, ucrainenii au publicat dovada: „Racheta a explodat la doar 300 m de reactor!” VIDEO

1 săptămână in urmă 24

Operatorul nuclear ucrainean Energoatom acuză luni Rusia de bombardarea Centralei Nucleare Pivdenonoukrainsk, situată în sudul Ucrainei. ”La 19 septembrie 20022, la ora locală 00.20 (şi ora României), armata rusă a bombardat zona industrială a Centralei Nucleare Pivdenonoukrainsk”, anunţă, într-o postare pe Telegram, Energoatom.

O explozie puternică a avut loc la doar 300 de metri de reactoare”, mai precizează operatorul.

De asemenea, un membru al parlamentului ucrainean, Oleksii Goncearenko, a publicat un videoclip despre care spune că ilustrează bombamentele ruşilor asupra unei centrale nucleare, scrie Unian.

Citeşte şi Ucraina: 200 de soldaţi ruşi au murit într-o explozie. Zelenski: Începe următoarea fază a războiului

În acelaşi timp, Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei a anunțat că forțele ucrainene au distrus duminică două depozite de arme rusești în sudul Ucrainei. De asemenea, ei afirmă că 29 de soldați ruși au fost uciși și că mai multe arme și vehicule militare au fost distruse.

De asemenea, forţele ucrainene au trecut râul Oskil, în nord-estul regiunii Harkov, şi acum controlează ambele maluri ale râului. ”Forţele Armate ale Ucrainei au trecut râul Oskil. De ieri, Ucraina controlează şi malul stâng”, a anunţat, pe Telegram, Centrul pentru Comunicări Strategice al Ucrainei. Centrul a postat şi un video care înfăşişează un pod de pontoane peste râu şi un vehicul militar care traversează.

Citeşte şi Rusia a trimis camioane în oraşe ca să recruteze soldaţi pentru frontul din Ucraina. Bărbaţilor li se promit aproape 3.000 de dolari pe lună

Anterior, în cursul acestei luni, Chiril Imaşev, corespondent militar pentru canalul de Telegram rus Readovka, a afirmat că forţele ruse au plecat din oraşul Kupyansk din regiunea Harkov (la circa 30 de mile nord de Izium) şi s-au retras dincolo de râu pentru a se ”regrupa”.

Potrivit Statului Major al Armatei ucrainene, trupele au respins avansurile ruşilor în apropiere de râul din Kupyansk, ca şi în alte aşezări, duminică.

”În ultimele zile, unităţi ale Forţelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile inamicului în zone din Kupyansk, Hoptivka, Mykolaivka Druga, Vesela Dolyna, Odradivka, Maryinka, Novomykhailivka şi Pravdyne”, a afirmat armata ucraineană.

”În timpul zilei, ocupanţii ruşi au lansat trei rachete şi 11 lovituri aeriene, au executat peste 40 de bombardamente cu MLRS (Sistemul Lansator de Rachete Multiple) asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei”, a adăugat armata ucraineană, arătând că ”infrastructura a peste 20 de localităţi a fost afectată”.

Duminică, forţele aeriene ucrainene au desfăşurat 20 de lovituri, din care 15 în ”zone de concentrare a forţelor inamice şi fortăreţe” şi patru dintre ele au atins ”poziţii ale sistemelor de rachete anti-aeriene”, a mai arătat armata ucraineană, fără a specifica locaţiile acestor lovituri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă