Rusia va testa vaccinul anti-COVID-19 sub formă de spray nazal

1 săptămână in urmă 10

Sputnik V Sputnik V

O formă de spray nazal a vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19 va fi testată în rândul voluntarilor adulţi, potrivit unui document de stat publicat marţi, în timp ce în Rusia se fac eforturi de limitare a numărului tot mai mare de infecţii şi decese, transmite Rador.

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 12:27

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Claudia Dascălu

Rusia a dezvoltat şi lansat repede vaccinul Sputnik după declanşarea pandemiei de coronavirus, anul trecut, dar campania de vaccinare a fost lentă, mulţi ruşi invocând neîncrederea faţă de autorităţi şi teama faţă de noile produse medicale.

Sprayul nazal urmează să fie aplicat în două doze într-o clinică din Sankt Petersburg, conform documentului publicat pe registrul de stat al medicamentelor, care nu a furnizat însă şi calendarul planificat al testelor clinice.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia trebuie să accelereze campania de vaccinare împotriva COVID-19, deoarece ţara a înregistrat cel mai mare număr de morţi într-o singură zi.

Un nou record de la începutul pandemiei a fost atins marți când 973 de cetăţeni ruşi şi-au pierdut viaţa.

Autorităţile ruse au declarat în iunie că a fost testat un vaccin cu spray nazal adecvat pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, iar lansarea noului produs era planificată pentru luna septembrie. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă