Rusia va desfasura noile sisteme de rachete S-500 in Peninsula Crimeea

1 lună in urmă 3

Comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud din cadrul Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, general de armata Aleksandr Dvornikov, a declarat recent ca cele mai noi sisteme de rachete antiaeriene S-500 si S-350 pot intra in dotarea fortelor dislocate in Crimeea si in alte regiuni din sud-vestul tarii in orice moment.

"Regiunea Militara Sud are prioritate in ceea ce priveste dotarea cu arme moderne. Prin urmare, introducerea celor mai noi sisteme de rachete antiaeriene S-500 si S-350 in inzestrarea armatei noastre de forte aeriene si aparare antiaeriana poate avea loc in orice moment, in scopul modernizarii sale", a precizat Dvornikov, potrivit publicatiei DefenseRomania.ro.

Pe de alta parte, comandantul trupelor regiunii a mentionat ca, in prezent, modernizarea apararii antiaeriene de pe teritoriul peninsulei nu este neaparat necesara. Potrivit declaratiilor sale, unitatile de aparare antiaeriana din regiune sunt dotate cu sisteme moderne de rachete antiaeriene de tip S-400, care au fost produse in anii 2016 si 2017.

"In Peninsula Crimeea a fost desfasurat un sistem de aparare antiaeriana destul de puternic. Acesta este capabil sa respinga atacurile aeriene ale adversarului si sa actioneze in toate directiile, la orice altitudine si viteza", a spus Dvornikov.

Anterior, adjunctul ministrului rus al apararii, Aleksei Krivoruchko, a declarat ca finalizarea testelor si introducerea in inzestrare a sistemelor de rachete antiaeriene S-500 sunt planificate pentru anul 2021.

Potrivit sursei citate Federatia Rusa dispune in Regiunea Marii Negre de sapte divizioane de rachete antiaeriene S-400. Cinci dintre acestea sunt dislocate in Crimeea, iar alte doua in Tinutul Krasnodar.

"Pe teritoriul peninsulei sunt constituite doua regimente de rachete antiaeriene, in compunerea Diviziei 31 Aparare Antiaeriana - Sevastopol din cadrul Armatei 4 Forte Aeriene si Aparare Antiaeriana - Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud. Este vorba despre Regimentul 12 Rachete Antiaeriene - Sevastopol, cu doua divizioane dislocate la Sevastopol si Evpatoria, si Regimentul 18 Rachete Antiaeriene - Feodosia, cu trei divizioane dislocate la Feodosia, Dzhankoy si Kerci", arata Defense Romania.

CITESTE SI:

Cum a demonstrat un sofer abuzul Politiei Rutiere la o trecere de cale ferata. Este locul-capcana in care agentii ridica permise pe banda rulantaVesti uriase pentru autostrazile A7 si A8, proiecte din "noua generatie" pregatite de CNAIR: "Intram in linie dreapta"Chef Adrian Pop a murit dupa ce a participat la o petrecere ilegala in circumstante inca neclare. Anuntul facut de un prietenManaria prin care 27 de ziaristi din Botosani au sarit randul la vaccinare. Batranii din centrele de ingrijire au fost lasati pe margineCum au decurs cele trei valuri ale gripei spaniole. 25% din populatia lumii a fost atunci infectata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă