Rusia trece la amenințări după avertismentul NATO: „Răbdarea noastră s-a încheiat!” - Ce se întâmplă în Ucraina

1 săptămână in urmă 13

VINERI, 14 IANUARIE 2022, 15:35

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri în timpul unei conferințe de presă că „răbdarea” Rusiei „s-a încheiat”, iar „acum e timp ca lucrurile să se miște”, 

„Răbdarea noastră s-a încheiat. Am avut foarte multă, am așteptat un răspuns specific la propunerile noastre, acum e timpul ca lucrurile să se miște. Occidentul a fost condus de orgoliu și a exacerbat tensiunile. (...) Aşteptăm un răspuns în scris de la colegii noştri. Considerăm că ei înţeleg necesitatea de a o face imediat şi în scris. Însă nu vom aştepta la nesfârşit", a declarat Lavrov, vineri, într-o conferință de presă.

Declarațiile vin după blocajul discuțiilor dintre NATO și Rusia în legătură cu prezența trupelor militare la grania cu Ucraina, dar și cu cererea Moscovei de retragere a trupelor Alianței din estul Europei, precum și stoparea lărgirii NATO.

Lavrov a acuzat că NATO încearcă „să se extindă artificial”, prin prezența în Ucraina și în statele scandinave.

„Sunt sute de militari britanici și americani în Ucraina”. Prezența lor în regiunea Donbas „depășește mai multe linii roșii”, care vor duce „la o confruntare directă” între Rusia și NATO. Chiar dacă Ucraina nu se va alătura NATO, faptul că există armament ofensiv și baze militare americane la Marea Azov, putem spune că a dus la încălcarea unei linii roșii. Sunt sute de militari britanici și americani în Ucraina. Prezența acestor instructori în Donbas depășește mai multe linii roșii și va duce la o confruntare directă între ruși și NATO”, a declarat ministrul rus de Externe.
SUA şi Ucraina acuză Rusia de concentrarea a cel puţin 100.000 de soldaţi la graniţa ucraineană în eventualitatea unui atac în această iarnă, pentru care se pregătesc deja sancţiuni "fără precedent" dacă Putin va decide să dea ordin în acest sens, lucru negat de liderul de la Kremlin.
"Te poţi aştepta la orice de la ei. Dar pot să vă asigur că suntem pregătiţi pentru orice evoluţie a evenimentelor în domeniul economic", a subliniat ministrul rus.
Totodată, Lavrov a mai declarat că Rusia este pregătită să abordeze problemele de securitate europeană cu Uniunea Europeană, dar numai dacă SUA participă şi ele la acest dialog, potrivit TASS şi EFE.
Referitor la un dialog separat cu UE, precum cel care are loc acum cu SUA şi NATO, Lavrov a subliniat că trebuie întrebaţi Washingtonul şi Alianţa Nord-Atlantică dacă "vor permite UE să acţioneze în mod independent", adăugând că Rusia este interesată de o Uniune Europeană "autonomă".
Consiliul NATO-RUsia s-a încheiat fără niciun rezultat, Jens Stoltenberg avertizând Rusia în legătură cu avansarea de la granițele Ucrainei.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă