Rusia reia livrările de gaz către România prin Ucraina

3 săptămâni in urmă 9

Rusia reia livrările de gaz către România prin Ucraina, scrie Reuters. TSOUA a anunţat într-un raport că un total de 152 de milioane de metri cubi de gaze vor fi transportate în România în ianuarie.

Gazprom a suspendat tranzitul de gaze către România prin Ucraina în aprilie anul trecut și de atunci a furnizat gaz prin conducta turcească.

Citeşte şi: Creşterea preţurilor, cea mai mare îngrijorare a românilor în 2022. Topul spaimelor

Compania a anunţat, săptămâna trecută, că volumul de gaz rusesc transportat prin Ucraina către Europa a scăzut cu 25% în 2021, reducând principalul flux de venituri pentru economia ucraineană aflată în dificultate într-o perioadă de tensiuni sporite cu Rusia.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu facturile la energie din aprilie 2022. Românii sunt disperaţi

Relațiile dintre Kiev și Moscova s-au deteriorat după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și izbucnirea războiului în estul Ucrainei. Kievul a acuzat Rusia că a întrerupt aprovizionarea cu gaze prin Ucraina pentru a crește prețurile și a face presiuni asupra Uniunii Europene pentru a certifica o altă conductă – Nord Stream 2, care este gata să pompeze gazul rusesc în Europa, ocolind Ucraina. În replică, președintele rus Vladimir Putin a negat că Rusia a încercat să umfle prețurile și spune că Nord Stream 2 ar putea ajuta la calmarea piețelor prin creșterea ofertelor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă