Rusia recunoaște că Serviciile Secrete ale SUA activează pe teritoriul său: ”Sunt foarte puternice”

2 luni in urmă 41

Rusia, prin vocea lui Dmitri Oeskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, și-a exprimat îngrijorarea față de activitatea Serviciile Secrete ale Statelor Unite ale Americii, pe teritoriul său. El a refuzat însă să compare succesele Agențiilor de Informații din cele două țări.

”Serviciile Speciale din Statele Unite sunt active pe teritoriul nostru și acest lucru, desigur, reprezintă un motiv de îngrijorare”, a declarat Peskov într-o conferință de presă ținută la Moscova, potrivit Almanar.

Recent președintele american Joe Biden a spus că Serviciile Secrete ale SUA sunt mult mai eficiente decât instituțiile omologe din Rusia. Întrebat despre această afirmație, Peskov a răspuns: ”Desigur, Serviciile Secrete ale Statelor Unite sunt foarte puternice, iar Agențiile lor de Informații sunt foarte puternice. Ele sunt active pe teritoriul nostru, iar acest lucru este un motiv de îngrijorare.

Acest fapt a fost evident de mult timp și el continuă. Cu toate astea, este o afirmație nemulțumitoare să spui cine este mai puternic și cine este mai slab”.

Chiar dacă secretarul de presă al guvernului de la Moscova s-a ferit să facă o comparație între Servciile Secrete din cele două țări, totuși el a făcut o altă remarcă. ”Credeți-mă, noi avem o mulțime de motive să fim mândri de spionajul și contra-spionajul nostru”.Ironia lui Biden despre Putin: ”Are două lucruri și nimic altceva”. Răspunsul Rusiei este incisiv

Pe de altă parte, președintele SUA, Joe Biden, a efectuat marți, 27 iulie 2021, o vizită în premieră la sediul cartierului general al Oficiului Național de Informații din Mclean, Virginia.

Liderul de la Casa Albă a spus că ”principalul motiv pentru care am venit este că vreau să vă mulțumesc, în mod sincer”. El a afirmat că astăzi Comunitatea de Informații din Statele Unite reprezintă ”ochii și urechile” din toată lumea și din primele linii ale apărării noastre naționale, conform The Pavlovic Today.

Fostul doctor al Casei Albe face acuzații grave la adresa lui Joe Biden: "E total pierdut, ar trebui să demisioneze"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă