Rusia nu dă înapoi. Divizii de paraşutişti se antrenează în apropierea frontierei ucrainene

3 săptămâni in urmă 24

Parașutiștii ruși fac antrenamente la granița cu Ucraina. Foto/Profimedia Parașutiștii ruși fac antrenamente la granița cu Ucraina. Foto/Profimedia

Sute de paraşutişti militari ruşi vor efectua săptămâna aceasta exerciţii în apropierea frontierei cu Ucraina. La manevre vor participa circa 1200 de militari şi peste 250 de vehicule terestre şi aeronave, în Crimeea - teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014 - şi în provincia vecină Krasnodar.

JOI, 23 DECEMBRIE 2021, 11:09

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

Sute de paraşutişti militari ruşi vor efectua săptămâna aceasta exerciţii în apropierea frontierei cu Ucraina, transmite agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Ministerul apărării de la Moscova a făcut anunţul joi, în contextul confruntării dintre Rusia şi Occident privind intenţia Ucrainei de a adera la NATO.

La manevre vor participa circa 1200 de militari şi peste 250 de vehicule terestre şi aeronave, în Crimeea - teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014 - şi în provincia vecină Krasnodar.

Paraşutiştii vor simula ocuparea unei zone în cadrul unei operaţiuni ofensive, a precizat ministerul.

Rusia a concentrat mii de militari în puncte de staţionare din vecinătatea Ucrainei şi a cerut ca fosta republică sovietică să nu fie primită în NATO şi să nu se desfăşoare armament ofensiv pe teritoriul său ori al altor ţări vecine.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă