Rusia, lovitură la granița cu Ucraina: Europa alungată din zonă, acum Moscova va acționa de capul său VIDEO

1 lună in urmă 110

Războiul din estul Ucrainei a ajuns în al optulea an și a produs moartea a 13.200 de oameni, iar tensiunile dintre Kiev și Moscova au rămas la un nivel ridicat. Acum, Rusia a anunțat o adevărată lovitură la granița dintre cele două țări, prin refuzul extinderii misiunii OSCE, care monitoriza două puncte de trecere ale frontierei.

Moscova a respins să mai prelungească mandatul observatorilor internaționali din regiune, a declarat un oficial american, diplomat din cadrul OSCE de la Viena, potrivit RFERL.

Statele Unite regretă profund faptul că Federația Rusă a indicat că nu se va alătura consensului de extindere al mandatului misiunii OSCE și a acordului de finanțare, care expiră la sfârșitul lui lunii septembrie 2021”, a spus ieri într-o declarație Courtney Austrian, responsabil cu Afaceri la Misiunea SUA de pe lângă Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Viena.

Oficialul american a precizat faptul că misiunea OSCE de la granița Rusia-Ucraina a îndeplinit mandatul de a furniza ”rapoarte imparțiale” de la cele două puncte de trecere ale frontierei dintre cele două state, într-o manieră profesionistă și a servit ca un instrument de a construi încrederea între Moscova și Kiev.


Austrian a afirmat că decizia Kremlinului, de a pune capăt mandatului său din apropierea regiunilor separatiste din estul Ucrainei, ”pare a fi doar cea mai recentă măsură dintr-un șir lung de promisiuni încălcate și cea mai recentă demonstrație că menținerea unor relații pozitive cu vecinii săi nu este pur și simplu o prioritate pentru Rusia”.

Joe Biden, mutare-șoc la Ierusalim, ce anulează politica lui Trump: Israelul protestează vehement

Până în acest moment, Rusia nu a avut nicio reacție la declarațiile diplomatului american din cadrul OSCE.

Rusia a fost acuzată că a trimis trupe și arme peste graniță în estul Ucrainei în regiunile separatiste și a încurajat un război, în încercarea de a destabiliza țara vecină și de a o readuce pe orbita sa.

Rusia acuză Statele Unite: Vor să distrugă unitatea lumii creștin ortodoxe

Citeste si:

 ”România e gata să contribuie la eforturile NATO de abordare a crizei din Afganistan”

Cum s-a sucit în doar două luni Florin Cîțu în privința miliardelor pentru primari. De la "nu mai facem PNDL" la "simbolul modernizării României"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă