Rusia le recomandă celor care se vaccinează anti-COVID-19 să nu consume alcool două luni

2 luni in urmă 1


Autorităţile sanitare ruse au îndemnat marţi persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să se abţină de la consumul de alcool 56 de zile, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.


Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin - n.red.) trebuie categoric să nu se consume (alcool). Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după, aşadar, în total, 56 de zile. 

Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la postul de radio Komsomolskaia Pravda:

Ea a subliniat că cei care se vaccinează trebuie să aibă mare grijă de organismul lor în acest interval de timp dacă doresc să-şi întărească sistemul imunitar în faţa coronavirusului.


Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.


Potrivit presei ruse, pe reţelele de socializare mulţi cetăţeni ruşi au reacţionat negativ faţă de acest îndemn la abstinenţă la alcool, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.


Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ordonat pe 2 decembrie autorităților sanitare ca de săptămâna aceasta să se înceapă vaccinarea anti-COVID-19 în masă a populației.


Rusia anunța, pe 11 noiembrie, că vaccinul său, Sputnik V, are o eficiență de 92%, potrivit unor rezultate intermediare ale unor teste clinice. Țara este a patra cea mai afectată din lume de coronavirus, după Statele Unite, India și Brazilia.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă