Rusia intenționează să-și rotunjească bugetul prin majorarea taxelor în domeniul petrolului şi gazelor

1 săptămână in urmă 28

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 18:19

49 citiri

Noul proiect de buget al Rusiei are ca obiectiv obţinerea unor fonduri suplimentare de la producătorii de petrol şi gaze, într-un moment în care preţurile materiilor prime sunt ridicate, a anunţat joi ministrul Finanţe, Anton Siluanov, în cadrul eforturilor autorităţilor de a reduce deficitul bugetar.

Publicaţia Kommersant anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Rusia ia în considerare majorarea taxelor în domeniul petrolului şi gazelor până la 3.000 miliarde de ruble (50 miliarde de dolari), în perioada 2023-2025.

Siluanov a declarat la o reuniune televizată a Guvernului că principalele propuneri pentru noul proiect de buget sunt majorarea taxei de export pentru exporturile de gaze prin conducte, a taxelor pentru gazele naturale lichefiate şi introducerea unei taxe de export pentru îngrăşăminte şi cărbune.

Guvernul de la Moscova se aşteaptă la un deficit bugetar de 2% din PIB în 2023 şi 0,7% din PIB în 2025.

Agenţia rusă de presă RIA a anunţat că ministrul Finanţe se aşteaptă ca deficitul bugetar din acest an să fie de 0,9% din PIB, sau 1.300 miliarde de ruble (22 miliarde de dolari).

Guvernul intenţionează să se concentreze pe împrumuturile interne pentru a reduce deficitul bugetar, a explicat Siluanov.

Conform unui document consultat de RIA, Ministerul de Finanţe intenţionează să împrumute 1.700 miliarde de ruble (28,7 miliarde de dolari) în 2023, 1.900 miliarde de ruble în 2024 şi 2.000 miliarde de ruble în 2025.

Citește și:

Prima țară europeană care anunță că primește dezertori ruși. „Cel care i se opune în mod curajos lui Putin poate cere azil politic”

Rușii încearcă să fugă din țară, după anunțul privind mobilizarea militară. Germania este pregătită să primescă dezertori din armata rusă ”ameninţaţi de o reprimare gravă”,...

Ce încerca, de fapt, Rusia să ascundă în articolul 7 din decretul privind mobilizarea militară

Decretul semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru mobilizarea parțială militară conținea și un articol cu informații clasificate. Jurnaliștii independenți ruși spun că...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă