Rusia face exerciții militare în Marea Neagră, înainte de sosire a două nave americane

1 lună in urmă 16

Marina rusă a început miercuri manevre militare la Marea Neagră, înainte de sosirea în regiune a unor nave americane de război, potrivit agenției Reuters. citată de news.ro.

Mai multe nave rusești, inclusiv unele de război, au fost mutate din Marea Caspică în Marea Neagră pentru a participa la exerciții, arată Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Nave de suprafaţă din cadrul Flotei ruse la marea Neagră, cu cartierul general la Sevastopol, în Peninsula ucraineană Crimeea, participă la aceste manevre, dar şi avioane şi elicoptere.

În cadrul acestor exerciţii, Marina rusă se antrenează să tragă în ţinte situate la suprafaţa apei sau în aer, potrivit presei ruse.

Două nave de război americane urmează să sosească la Marea Neagră săptămâna aceasta, în contextul în care Statele Unite şi NATO acuză Rusia de comasarea a zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina şi în Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Moscova a îndemnat marţi navele americane de război să rămână cât mai departe de Crimeea, „pentru binele lor”, şi a denunţat această desfăşurare americană la Marea Neagră drept o „provocare”.

Statele occidentale și Ucraina și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o deplasările militare de trupe rusești lângă Ucraina. Moscova a declarat că forțele sale vor rămâne pe loc atâta timp cât consideră potrivit și că nu reprezintă o amenințare.

În total, potrivit președinției ucrainene, Rusia are acum aproximativ 40.000 de soldați la granița de est și aproximativ 40.000 în Crimeea.

Flota Rusiei de la Marea Neagră are sediul în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă