Rusia dezvolta vaccinuri combinate impotriva COVID-19, gripei si a pojarului. Prototipul, eficient pe testele realizate pe animalele de laborator

2 luni in urmă 55

Rusia lucreaza la doua vaccinuri combinate, dintre care unul protejeaza impotriva COVID-19 si a gripei, iar al doilea impotriva pojarului si a noului coronavirus, a anuntat Rinat Maksiutov, directorul general al Centrului de Stat pentru Cercetare in Virusologie si Biotehnologie - Vektor, relateaza EFE.

Intr-un interviu acordat sambata postului Rossia-1, Maksiutov a informat ca prototipul vaccinului combinat impotriva gripei si a COVID-19 s-a dovedit eficient pe testele realizate pe animalele de laborator.

"Acest prototip de vaccin care a fost testat pe animalele de laborator a demonstrat capacitatea de a genera un raspuns imun si este in curs de a trece la studii preclinice extinse", a explicat directorul general al centrului.

Centrul Vektor a dezvoltat anterior vaccinul impotriva COVID-19 - EpiVacCorona - inregistrat in Rusia in luna octombrie, al doilea vaccin dupa Sputnik V.

Rinat Maksiutov a anuntat totodata ca institutul dezvolta un vaccin combinat care protejeaza impotriva pojarului si, in acelasi timp, a noului coronavirus

"Primele studii efectuate pe animalele de laborator (pe baza unui vaccin al virusului pojarului recombinat) a demonstrat ca o singura doza asigura formarea unui raspuns imun puternic", a precizat directorul centrului Vektor.

Citeste si:

Coronavirus in lume. Rusia a raportat aproape 29.000 de infectii noi, in 24 de ore

SUA despre spionajul cibernetic asupra guvernului: Rusia, "in mod clar" in spatele operatiunii SolarWinds


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă