Rusia, deranjata de redenumirea parcului Tolbuhin din Bucuresti. Edilul din sectorul 2 vrea consultare publica

1 lună in urmă 4

Ministerul Afacerilor de Externe din Rusia s-a pronuntat impotriva redenumirii parcului Tolbuhin din sectorul 2. Este "un exemplu de politica revizionista" si "un act imoral si reprobabil", se arata intr-o postare pe Twitter facuta pe 12 martie, potrivit buletin.de/Bucuresti.

La finalul anului trecut, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anuntat ca vrea consultare publica pentru schimbarea numelui parcului Tolbuhin. Eidlul a declarat ca isi doreste recuperarea identitatii si promovarea unor simboluri istorice valoroase romanesti.

Pe lista sunt Eftimie Predoleanu, un apreciat comerciant din secolul trecut, filozoful Mircea Eliade si Matasari, pentru a aminti ca in zona locuiau negustorii care vindeau matasuri in Obor.

Schimbarea numelui parcului din Sectorul 2 a mai fost in discutie anii trecuti, dar demersul a esuat dupa ce ambasada rusa s-a impotrivit.

Fiodor Ivanovici Tolbuhin a fost un maresal rus, unul dintre principalii comandanti militari sovietici din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Ulterior el a devenit membru in Sovietul Suprem al URSS.

CITESTE SI:

Povestea lui Mudi, tanarul de 20 de ani din Zanzibar care a invatat singur limba romana si acum e ghid pentru turisti. "Visez sa merg in Romania"Povestile fascinante ale celor care au investit in meme-actiunea GME: de la imbogatiri fabuloase, la acte de caritateTara unde lucrul de acasa devine obligatoriuVedeta Antena 3 Radu Tudor, in vizorul liberalilor pentru functia de presedinte director general al TVRLa cat timp dupa rapel putem sa ne facem un test de anticorpi. Medic: "Atunci poate sa vada efectul maxim al vaccinului"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă