Rusia coordona o rețea de antivacciniști din Ucraina care dorea preluarea puterii

1 săptămână in urmă 15


Servicul de Securitate al Ucrainei a destructurat o rețea de antivacciniști, coordonată din interiorul Rusiei, care se folosea de mesajele împotriva vaccinului pentru Covid-19 cu scopul de destabiliza ordinea socială și politică pentru a putea acapara puterea în mai multe regiuni ucrainene, potrivit agenției locale RBC citată de Rador.


Membrii rețelei au folosit sloganuri împotriva vaccinării și, cu ajutorul acestora, au încercat să destabilizeze situația socio-politică din Ucraina, făcând apel la schimbarea violentă a ordinii constituționale ucrainene.


Concret, potrivi datelor din anchetă, membrii rețelei doreau să obțină arme și să recruteze alți susținători pentru a prelua puterea în mai multe regiuni ale Ucrainei unde să să-și creeze propriile comunități teritoriale şi propria poliție și economie.


Liderul rețelei de antivacciniști destructurată de forțele de securitate ucrainene este un cetățean rus. El a fost informat că este suspect într-un dosar penal privind desfăşurarea de acțiuni care vizează schimbarea violentă sau răsturnarea ordinii constituționale sau acapararea puterii în Ucraina și riscă între 5 și 10 ani de închisoare.


Un reportaj Libertatea din Ucraina a arătat că vecinii noștri seamănă cu România privind regulile bulversante și respectate amestecat cât vine vorba de pandemia de coronavirus, dar și la reticiența privind vaccinul generată într-o proporție ridicată de dezinfomare și știri false.


În plus, Ucraina se confruntă de peste 7 ani cu un război în estul țării împotriva separatiștilor susținuți de Rusia. Relaţiile dintre Kiev şi Moscova s-au deteriorat masiv începând din 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea, decizie urmată de un conflict între forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii separatişti pro-ruşi din estul Ucrainei. În acest conflict şi-au pierdut viaţa aproximativ 14.000 de persoane, potrivit autorităţilor de la Kiev.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă