Rusia cere corespondentei BBC să părăsească țara până la sfârșitul lunii

2 luni in urmă 24

Rusia a acordat unei jurnaliste BBC termen până la sfârșitul lunii să părăsească țara în ceea ce a calificat drept o măsură de represalii împotriva Marii Britanii, acuzată de discriminarea mass-mediei ruse și refuzul britanic de a acorda vize reporterilor ruși.

Reporterul va trebui să plece când viza expiră pe 31 august, a declarat vineri un oficial al Ministerului de Externe. Televiziunea de stat Rossiya-24 a relatat joi că viza jurnalistei BBC Sarah Rainsford nu a fost reînnoită, citând surse neidentificate. Nici Rainsford și nici biroul BBC din Moscova nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Dacă va fi confirmată, plecarea lui Rainsford ar marca prima expulzare a unui jurnalist britanic din Rusia de când Moscova l-a expulzat pe Luke Harding, corespondentul lui Guardian, în 2011.

Măsura survine pe fondul deteriorării relațiilor Rusiei cu Occidentul aproape de un nivel minim post-război rece și pe fondul celei mai dure represiuni de la Kremlin împotriva opoziției interne din ultimii ani.

Kremlinul a obligat mai multe platforme de știri independente să se închidă sau să se identifice drept „agenți străini” și a deschis dosare penale împotriva politicienilor de opoziție.

Bloomberg, Moscow Times

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă