Rusia anunță că va începe producția de masă a celui de-al doilea vaccin al său anti-Covid

4 săptămâni in urmă 20

Rusia va începe în februarie producția de masă a celui de-al doilea vaccin al său împotriva Covid, informează Agerpres, care citează AFP. Anunțul a fost făcut de premierul Mihail Mișustin în cadrul unei reuniuni televizate. Potrivit acestuia, guvernul a alocat 2 miliarde de ruble (21,8 milioane euro) pentru producerea vaccinului EpiVacCorona.

Înregistrat în Rusia în luna octombrie, vaccinul a fost dezvoltat de laboratorul Vektor din regiunea Novosibirsk, aflată în Siberia occidentală. Potrivit sursei citate, laboratorul a efectuat cercetări secrete privind armele biologice în perioada sovietică și deține mostre ale unor virusuri diverse, variind de la variolă la Ebola.

Rusia a început vaccinarea în masă cu Sputnik V

Primul vaccin anti-Covid dezvoltat de ruși, numit Sputnik V după primul satelit sovietic, a fost înregistrat în luna august de către centrul de cercetare Gamaleya din Moscova, în colaborare cu Ministerul Apărării din Rusia. Când a fost anunțat de către autorități, vaccinul a fost întâmpinat cu scepticism de către comunitatea internațională, deoarece serul nu ajunsese la faza finală a testelor.

O parte din elita rusă afirmă că s-a vaccinat cu acest ser, iar Vladimir Puțin a anunțat că a făcut-o și una dintre fiicele sale. Rusia a demarat săptămâna trecută o campanie de vaccinare în masă cu Sputnik V, pentru a limita răspândirea epidemiei.

Până marți, Rusia înregistrase 3,75 milioane de cazuri de Covid și circa 70.500 de decese. Țara a înregistrat luni mai puțin de 20.000 de noi cazuri zilnice pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă