Rusia anunță că a distrus un ”grup armat” din orașul ucrainean Herson: ”După o luptă scurtă, atacatorii au fost eliminați”

1 săptămână in urmă 29

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 15:39

302 citiri

Autorităţile de ocupaţie ruse din Herson, sudul Ucrainei, au anunţat că un grup armat a fost distrus în lupte sâmbătă seară în centrul acestui oraş, care este ţinta unei contraofensive ucrainene, informează duminică France Presse.

"În centrul Hersonului, a avut loc o confruntare între unităţi ale armatei ruse care patrulează pe străzile oraşului şi un grup neidentificat", a declarat sâmbătă seară pe Telegram administraţia de ocupaţie.

"După o luptă scurtă, atacatorii au fost eliminaţi', a adăugat această sursă, precizând că niciun soldat rus şi niciun civil nu a fost rănit.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Sud al armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk, a denunţat o "provocare".

Vorbind la un canal de televiziune ucrainean duminică dimineaţă, ea a declarat că "tirurile şi exploziile de ieri din Herson sunt o provocare a ocupantului".

În Rusia, media publică Vesti a difuzat un video arătând două vehicule blindate înconjurate de soldaţi în timpul incidentului, pe un bulevard din zona gării Herson. În această înregistrare video, unul dintre blindate deschide focul de mitralieră, în timp ce se aud alte tiruri.

Duminică dimineaţă, un oficial al ocupaţiei ruse, Kirill Stremusov, a asigurat că situaţia era "calmă" în Herson. "Naziştii încearcă să atace, dar fără succes", a declarat el pe Telegram.

De la sfârşitul lunii august, trupele ucrainene duc o ofensivă importantă pentru recucerirea regiunii şi oraşului Herson, singura capitală regională a ţării care a căzut în mâinile Rusiei, la începutul lunii martie, la câteva zile după lansarea atacului de către Kremlin, aminteşte AFP.

Mai mulţi oficiali ai ocupaţiei ruse în regiunea Herson, dar şi din alte teritorii ucrainene cucerite de Moscova, au fost de asemenea ucişi, ţinte ale unor atacuri în ultimele luni.

Citeste si:

 ”Afirmațiile mele corespund adevărului istoric, dincolo de propaganda de azi”

Andrei Marga, fost ministru de Externe și al Educației, continuă șirul afirmațiilor controversate susținând că acestea reprezintă ”adevărul istoric”. Andrei Marga, fost rector al...

 vom susține Ucraina ”atât timp cât va fi nevoie”

Oficiali NATO au precizat că vor sprijini Ucraina în războiul cu Rusia ”atât timp cât va fi nevoie” ca reacție la apelurile președintelui Zelenski de a sancționa mai drastic Rusia după...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă