Rusia amenință că taie relațiile cu UE în cazul impunerii unor sancțiuni dure: "Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război"

2 săptămâni in urmă 9

Ministrul de externe rus Sergei Lavrov a declarat că Moscova este gata să taie relațiile cu Uniunea Europeană dacă statele blocului comunitar impun sancțiuni economice dure regimului de la Kremlin, potrivit unui extras dintr-un interviu publicat pe site-ul ministerului și citat de Reuters.

Declarația vine în contextul tensiunilor tot mai mari dintre Moscova și UE, după arestarea și condamnarea opozantului lui Vladimir Putin Alexei Navalnîi, ceea ce a declanșat proteste masive în Rusia și discuții la nivelul UE privind noi sancțiuni.

Întrebat într-un interviu, ce urmează să fie publicat integral vineri, dacă Moscova va lua măsuri în sensul ruperii relațiilor cu UE, Lavrov a răspuns:

"Plecăm de la faptul că suntem gata (să facem acest lucru). În cazul în care vom vedea din nou sancțiuni impuse în anumite sectoare care prezintă riscuri pentru economia noastră, inclusiv în domenii dintre cele mai sensibile”.

"Nu vrem să ne izolăm la nivel global, dar trebuie să fim pregătiți pentru asta. Dacă vrei pace, atunci pregătește-te de război”, a mai spus Lavrov, potrivit Reuters.

Se actualizează

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă