Rusia acuză că vaccinul Sputnik V este victimă a restricțiilor pe Twitter

1 lună in urmă 1

Creatorii vaccinului rus împotriva noului coronavirus Sputnik V au declarat joi că accesul la contul oficial Twitter pentru acest vaccin a fost restricționat de rețeaua socială americană, potrivit AFP.

"Contul Sputnik V @sputnikvaccine a fost restricționat. Căutăm să stabilim motivele pentru acest lucru", a declarat Fondul Suveran Rus (RDIF), care a finanțat dezvoltarea vaccinului, într-un comunicat.

Contul oficial al Sputnik V a postat într-adevăr joi seară avertismentul „Atenție: acest cont este restricționat temporar”. Totuși, era accesibil dacă făceai clic pe butonul „da, vezi profilul”.

Supranumit „Sputnik V” în omagiu pentru primul satelit trimis în spațiu de URSS în 1957, vaccinul a fost înregistrat în Rusia în august.

Țara a devenit astfel prima din lume care a aprobat un vaccin împotriva noului coronavirus, chiar dacă a atras critici la nivel internațional în fața unui anunț considerat prematur, înainte de studiile de fază 3, publicarea rezultatelor și verificarea lor de către oamenii de știință.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Sputnik V este „cel mai bun” din lume și a ordonat să înceapă vaccinarea în masă în Rusia de săptămâna viitoare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă