Rusia a ajuns la un acord pentru a produce vaccinul anti-COVID Sputnik V în Italia

1 lună in urmă 1

”Sunt multe regiuni din Italia care sunt entuziasmate la ideea de a primi vaccinul Sputnik, pe care vor de asemenea să îl producă”, a spus Kirill Dmitriev, CEO al fondului suveran al Rusiei, după ce țara a ajuns la un acord pentru a produce serul în Italia, pe fondul unor discuţii suplimentare cu Germania şi Franţa, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Firma Adienne Pharma & Biotech SA a semnat un acord cu fondul suveran al Rusiei, RDIF, pentru a produce vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 la Milano, a declarat marţi fondatorul şi preşedintele acestei companii său sediul în Elveţia, Francesco Di Naro.

Acordul semnat pentru producție este primul în Europa.

Primele date ale studiului clinic prin care a trecut vaccinul rusesc Sputnik V au ajuns joi la Agenția Europeană pentru medicamente (EMA), la ceva timp după ce serul a sosit deja în câteva țări ale UE.

Fondul de sănătate rus a declarat că Moscova se aşteaptă ca mai multe ţări membre ale Uniunii Europene să aprobe până la finalul acestei luni utilizarea vaccinului Sputnik V. Mai mult, dacă serul rusesc obține aprobarea la nivelul UE, Rusia poate furniza din iunie vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni.

Ungaria și Slovacia nu au mai așteptat analiza EMA privind eficacitatea și siguranța acestui ser și au comandat deja vaccinul, pe care l-au și primit. Cehia a urmat exemplul, iar Austria a semnalat de asemenea că ar putea folosi vaccinul.

Ieri, Agenția Europeană pentru medicamente a avertizat țările membre să nu autorizeze în regim de urgență vaccinul rusesc Sputnik V și să aștepte unda verde, întrucât serul ”se poate compara puțin cu ruleta rusească”.

Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă