Ruptura intre greii tenisului: Federer si Nadal il contrazic pe Djokovici

1 săptămână in urmă 1

Federer si Nadal nu sunt de acord cu planurile puse la cale de liderul mondial.

Novak Djokovici a format un sindicat al jucatarilor profesionisti, Proffesional Tennis Players Association (PTPA), care isi propune sa mareasca substantial castigurile pentru jucatorii aflati mai jos in clasamentul ATP. La acest sindicat ar fi aderat deja peste 100 de jucatori, sustine sarbul, si se doreste a fi in opozitie cu ATP - forul care guverneaza tenisul masculin

Nu toata lumea a imbratisat insa ideea lui Djokovici, iar primii care au refuzat sa se alature sindicatului sunt ceilalti doi titani din sportul-alb, Rafa Nadal si Roger Federer.

"Doar pentru ca au creat aceasta organizatie nu inseamna ca ajuta tenisul mai mult decat ceilalti jucatori care cred in structura obisnuita. Daca comparam castigurile de acum cinci, sase, sapte sau opt ani cu cele de astazi, este clar ca am redus semnificativ diferenta dintre cei mai jos clasati si cei mai buni jucatori. Stim ca trebuie sa continuam sa lucram la acest lucru, dar nu consideram ca este necesara o alta organizatie", a spus Nadal.

Si Federer a adaugat: "Sunt de acord cu Rafael Nadal. Sunt momente incerte si provocatoare, dar cred ca este esential sa ramanem uniti ca jucatori si ca sport, sa deschidem cel mai bun drum inainte".

In ultimul timp, si alti jucatori au declarat ca nu sunt de acord cu actiunile lui Djokovici, precum Alexander Bublik (Kazahstan, locul 44 ATP). In schimb, sarbul e sustinut de colegi din circuit precum Isner, Raonici sau Schwartzman.

Citeste si:

Ce decizie a luat Nicusor Dan in legatura cu CSM Bucuresti

EXCLUSIV Primul antrenor roman de top care ar refuza clar nationala

Scandal international: cum au incercat spaniolii sa-i umileasca pe kosovari

Radu Paraschivescu, savuros: a desfiintat nationala din doua propoziti

VIDEO Lectia de patriotism: cum reactioneaza un fotbalist turc atunci cand afla ca e convocat la nationala

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă