Rugby: Victorie în ultimele secunde obținută dramatic de România contra Portugaliei la Lisabona, scor 28-27! Eseu și transformare chiar în finalul meciului | VIDEO

4 săptămâni in urmă 1

Naţionala României a obţinut o victorie importantă în faţa Portugaliei, cu scorul de 28-27 (9-17), sâmbătă, la Lisabona, într-un meci din Rugby European Championship 2021.

“Stejarii” s-au impus datorită unui eseu şi unei transformări reuşite la ultima fază a jocului, când gazdele conduceau. De altfel scorul eseurilor a fost 3-3.

„Am câștigat astfel de jocuri și am pierdut astfel de jocuri, așa că știu cât de grea va fi pierderea târzie pentru antrenorul portughez Patrice Lagisquet și jucătorii săi”, a spus antrenorul principal al României, Andy Robinson, conform Rugby Europe.

Rugby: Victorie în ultimele secunde obținută dramatic de România contra Portugaliei la Lisabona, scor 28-27! Eseu și transformare chiar în finalul meciului 

Noi am condus cu 3-0, apoi lusitanii au avut 10-3, 17-9 și 27-14, cel mai mare scor al partidei disputate la Lisabona.

Eseurile noastre pe final marcate de Onuțu și Cojocaru

Ai noștri au avut un final remarcabil, cu două încercări transformate, reuşite de Onuţu şi Cojocaru, câştigând dramatic la un singur punct.

Pentru Portugalia au reuşit eseuri Dany Antunes (11), Jeromino Portela (36) şi Rafaele Storti (67), toate transformate de Samuel Marques, care a contribuit cu alte două lovituri de pedeapsă.

În prima etapă, la 6 martie, România a fost învinsă de Rusia, cu scorul de 18-13. Următorul meci al “stejarilor” este programat în data de 20 martie, la Bucureşti, cu Spania. Duminică 14 martie se joacă, de la ora 13.45, Spania-Georgia.

Ne calificăm direct dacă obținem una dintre primele două poziții

Cupa Mondială 2023 la rugby va avea loc în Franța în perioada 8 septembrie – 21 octombrie 2023. Ca să se califice la această competiție de anvergură, stejarii trebuie să termine pe una dintre primele două poziții în Rugby Europe Championship, ori să câștige un meci de baraj dacă se termină pe locul 3.

În Rugby Europe Championship participă, fără România, alte cinci echipe: Georgia, Rusia, Portugalia, Spania și Belgia / Olanda (se dispută un meci de baraj între cele două). În 2021 și 2022 se dispută partide tur-retur, iar în urma clasamentului se va stabili cine se califică la întrecerea din Franța.

The post Rugby: Victorie în ultimele secunde obținută dramatic de România contra Portugaliei la Lisabona, scor 28-27! Eseu și transformare chiar în finalul meciului | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă