Rugby: România joacă la Soci pe un stadion care costat 630 de milioane de euro. Aici s-a desfășurat deschiderea JO de iarnă din 2014 | Corespondență din Rusia

1 lună in urmă 11

România va întâlni sâmbătă, 6 martie 2021, în primul meci al Rugby Europe Championship 2021, Rusia. Partida se va disputa la Soci, pe stadionul Fisht, cu o capacitate de 42.000 de de locuri, care a costat de două ori și jumătate cât Arena Națională din București. Adică 630 de milioane de euro.

Partida va avea loc la Soci de la ora 14:00, ora României și poate fi urmărită în direct pe Rugby Europe TV, dar și pe TVR 1.

Construcția a început în 2009 în orașelul Adler de la aceda vreme, la aproximativ 20 km sud de Soci. Zonele umede care acopereau amplasamentul au necesitat lucrări pregătitoare semnificative și, în curs de desfășurare, s-a constatat că proiectul nu are aprobări de mediu, în timp ce acesta a fost realizat pe habitatul natural protejat.

Rugby: România joacă împotriva Rusiei la Soci pe un stadion care costat 630 de milioane de euro. Aici s-a desfășurat deschiderea JO de iarnă din 2014

În cele din urmă a primit toate permisiunile, dar cu controverse majore.

Aici s-a desfășurat deschiderea JO de iarnă din februarie 2014, s-au disputat trei meciuri la Cupa Mondială din 2018, aici a avut loc deschiderea și ceremonia de închidere a Jocurilor Paralimpice din martie 2014.

❄️Increadible opening ceremony of the 2014 Winter #Olympics took place at the Fisht #Olympic Stadium in Sochi @Russia

🇷🇺 7 years ago #OTD on 7 February 2014!@Olympic_Russia pic.twitter.com/lXYr8Vywn5

— 𝗥𝘂𝘀𝘀𝗶𝗮 𝗶𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗨𝗞 🇷🇺🇬🇧 (@RSGovUK) February 7, 2021

Complexul din jurul superbului stadion a servit ca centru de antrenament și loc de meci pentru echipa națională de fotbal din Rusia în timpul Cupei Confederațiilor FIFA 2017 și Cupei Mondiale FIFA 2018.

Fisht Olympic Stadium a fost proiectat de compania de design Populous, care a creat arene superbe și în Africa de Sud, în colaborare cu britanicii de la BuroHappold Engineering.

Spre nord munții, spre sud Marea Neagră

Acoperișul stadionului a fost construit din aproximativ 36.500 de metri pătrați de etilen tetrafluoretilen (ETFE) și a fost proiectat pentru a da părții superioare aspectul unor vârfuri înzăpezite. De asemenea, datorită acestui material consumul de energie scade cu 30 la sută.

Acoperișul se deschide spre nord, permițând o vedere directă a Munților Krasnaya Polyana, iar puntea superioară este deschisă spre sud, permițând o vedere spre Marea Neagră.

Meciul de la Soci marchează și debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială de rugby din 2023, puncte care se vor aduna pe parcursul anilor 2021 și 2022. Programată la ora 14.00, la Soci, confruntarea este cea de-a 25-a din istorie. România a câștigat 16 meciuri, Rusia s-a impus în 7, iar unul s-a încheiat la egalitate.

În următoarele partide din Rugby Europe Championship, România va întâlni Portugalia (13 martie, în deplasare), Spania (20 martie, acasă), Georgia (27-28 martie, în deplasare) şi Belgia/Olanda (3-4 iulie, acasă).

Daniel NazareCorespondență de la Soci (Rusia)

The post Rugby: România joacă la Soci pe un stadion care costat 630 de milioane de euro. Aici s-a desfășurat deschiderea JO de iarnă din 2014 | Corespondență din Rusia appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă