Roverul Perseverance si-a inceput explorarea pe Marte. A facut prima deplasare pe sol la doua saptamani de la amerizare

1 lună in urmă 6

Roverul Perseverance si-a inceput explorarea pe Marte
Roverul Perseverance al NASA si-a inceput explorarea pe Marte, facand prima deplasare pe sol la doua saptamani dupa amartizare.

Perseverance s-a deplasat 6,5 metri, joi, iar Katie Stack Morgan, coordonator adjunct al proiectului NASA, a spus ca asta reprezinta un moment important.

"In timp ce roverul inca isi face anumite verificari tehnice, in momentul in care incepe sa se miste ne putem considera exploratori ai suprafetei Marte", a declarat ea pentru BBC.

https://ziare.com/international/stiri-internationale/imagini-spectaculoase-de-pe-marte-1664147

Vehiculul robotic a captat si o imagine a urmelor lasate pe solul martian, prezentata de NASA in urma cu cateva ore.

Acesta este cel mai rapid rover trimis de NASA pe Marte. Rotile sale se pot misca cu pana la 5cm/s.

VIDEO Imagini istorice. Roverul Perseverance, lansat de NASA, a atins suprafata planetei Marte: "Sunt in siguranta pe Marte"

Perseverance, cel mai mare vehicul de explorare trimis pe o alta planeta, a amartizat in craterul Jezero pe 18 februarie.

Misiunea lui este de a cauta urme de viata pe planeta. Asta va insemna ca el se va deplasa aproximativ 15 kilometri in urmatorul an martian (circa doi ani pamantesti).

Pana acum, roverul a trimis de doua ori imagini de pe Marte, de la asolizare, dar si un fisier audio, in care se aud sunetele celei de-a patra planete de la Soare.

Imaginile care au ajuns vineri pe Pamant arata ca excursia roverului a fost scurta, iar roverul a facut o intoarcere. Sunt vizibile urmele senilelor lasate de rover in praful planetei, dar si unul dintre bratele sale robotice.

CITESTE SI:

Un student s-a aruncat de pe caminul din Bucuresti in care locuia. Negociatorii au incercat trei ore sa-l convinga sa coboareSurse: Un prim raspuns la marea dilema din cazul crimelor de la Onesti. Cum a reusit atacatorul sa ii lege de unul singur pe ostaticiTanarul politist care "a stat de 6" pentru talhari. Sub paza agentului proaspat iesit din scoala, infractorii au jefuit o femeie de 78 de ani de peste 300.000 de euroCand ar putea incepe urmatorul an scolar. Anuntul facut de ministrul EducatieiBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă