Roșii în suc propriu la borcan, pentru la iarnă. Ce secret are această rețetă simplă

1 lună in urmă 33

Cum faci roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă. Această rețetă simplă are un secret pe care ți-l vom dezvălui pe parcurs. Rețeta este una clasică, ieșind un preparat care poate fi folosit, la rândul său, la orice alte preparate din bucătărie.

Roșii în suc propriu la borcan, pentru la iarnă

Pentru această rețetă se pot conserva roșii de orice culoare, de orice soi și de orice mărime. În timpul sterilizării, borcanele se umplu aproape complet cu sucul de la roșii, iar secretul este că aceste conserve pot fi păstrate atât în locuri reci, cât și la temperatura camerei.

De altfel, roșiile în suc propriu sunt foarte gustoase. Ele se pot folosi în calitate de aperitiv, garnitură, ca să prepari feluri principale și secundare de mâncare, iar sucul este absolut delicios.

 Ingrediente:

Pentru un borcan de 1 litru:

-800-850 g de roșii;

-o linguriță rasă de sare (7-8 g);

-o lingură rasă de zahăr (15 g);

-½ foaie de dafin;

-o boabă de ienibahar;

-4-5 boabe de piper negru.

Pentru un borcan de 1.5 litri:

-1.2-1.3 kg de roșii;

-o linguriță cu vârf mic de sare (12 g);

-o lingură cu vârf mic de zahăr (20-22 g);

-½ foaie de dafin;

-2 boabe de ienibahar;

-6-7 boabe de piper negru.

Pentru un borcan de 2 litri:

-1.6-1.7 kg de roșii;

-2 lingurițe rase de sare (15-16 g);

-2 linguri rase de zahăr (30 g);

-o foaie de dafin;

-3 boabe de ienibahar;

-10 boabe de piper negru.

Cum se prepară

Mai întâi se spală roșiile. Se îndepărtează cotoarele și se crestează coaja. Se pun apoi într-un vas termorezistent. Se acoperă cu apă clocotită și se lasă să se opărească pe parcursul a două-trei minute. Apoi, se scurge apa din vas și se înlocuiește cu apă foarte rece. Datorită diferenței de temperatură, coaja roșiilor o să se dezlipească de pulpa lor.

Apoi, se scot roșiile din apă. Se decojesc și se pun în borcane curate, așezate foarte compact. Dacă roșiile sunt mici, ele se pun ca atare, iar dacă ele sunt mari, acestea se pot tăia în bucăți. După această operațiune, se adaugă și foile de dafin, boabele de piper negru și ienibahar, sarea și zahărul în borcane.

Se acoperă cu capace sterilizate și se pun într-o cratiță înaltă, cu fundul tapetat cu o cârpă curată. Se toarnă apă la temperatura camerei în cratiță, atât încât să acopere trei patrimi din înălțimea borcanelor cu ea. Se sterilizează viitoarele conserve pe foc puțin mai mic decât cel moderat: borcanele de un litru- 25-30 de minute din momentul clocotirii apei, cele de 1,5 litri, 30-35 de minute de când apa dă în clocot, iar cele de 2 litri: 35-40 de minute din momentul clocotirii apei.

Se scot apoi din apă și se închid ermetic. Vei observa că ele s-au umplut aproape total cu lichid, însă asta depinde și de suculența roșiilor. De aceea este important să le așezi cât mai compact în borcane, pentru a nu rămâne multe spații goale. Apoi, se întorc borcanele cu capacele în jos și se învelesc cu o pătură călduroasă, până ce acestea se răcesc complet. În cele din urmă, borcanele se depozitează la locul de păstrare.

The post Roșii în suc propriu la borcan, pentru la iarnă. Ce secret are această rețetă simplă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă