Romulus Bulacu - noul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii / Procesul de incompatibilitate al fostului senator liberal

3 săptămâni in urmă 95

​Romulus Bulacu a fost numit în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcţii - ISC printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, el îl înlocuieşte pe Paul Racoviţă, revocat din funcţie de şeful Executivului.

Romulus Bulacu a fost senator PNL de Vâlcea în legislatura precedentă.

În decembrie 2019, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație şi Justiţie (ÎCCJ), Bulacu pierdea procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care, în aprilie 2016, l-a declarat incompatibil cu funcţia de consilier judeţean deţinută între anii 2012 şi 2016.

Mai exact, în 2016, ANI a constatat că Romulus Bulacu a încălcat legea pentru că, în perioada în care a fost consilier judeţean, firmele la care era asociat au încheiat contracte comerciale cu unităţi din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Verdictul ANI a venit în perioada în care acesta deţinea funcţia de consilier judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte al CJ Vâlcea.

În urma deciziei instanței, Agenția Națională de Integritate a transmis Senatului, pe 7 februarie 2020, o solicitare de încetare a mandatului senatorului PNL Romulus Bulacu.

Bulacu a formulat însă o contestaţie în anulare împotriva deciziei ÎCCJ, contestaţie admisă de instanță în noiembrie 2020, astfel că, în prezent, recursul în acest caz se rejudecă la Înalta Curte.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă