Românul care s-a luptat în ring cu un campion condamnat la moarte pentru crimă: "Mi-a lăsat impresia unui om bun"

1 lună in urmă 6

Liga 1: FC Botoșani - FC Viitorul, duminică, 15:00, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Universitatea Craiova, duminică, 20:30, Digi Sport 1

La începutul anului 1993, Anthony Fletcher a fost condamnat la moarte după ce a împușcat mortal un traficant de droguri. Fostul pugilist a susținut că s-a aflat în legitimă apărare, iar pistolul s-a descărcat accidental în urma unei lupte, dar Tribunalul din Philadelphia nu a luat în considerare acest aspect. Fletcher urma să fie executat prin injecție letală, în ciuda faptului că probele împotriva sa au fost îndoielnice.

Ilie Dragomir, singurul român care s-a luptat cu Anthony Fletcher, campionul condamnat la moarte pentru crimă

După 28 de ani în spatele gratiilor cu "sabia deasupra capului", la începutul acestui an, fostul campion al Statelor Unite la categoria ușoară a fost eliberat. Anthony Fletcher are acum 65 de ani și a declarat tot timpul că este nevinovat. Ilie Dragomir (63 de ani), singurul român care l-a întâlnit în ring pe "Two Guns", și-a amintit duelul care a avut loc la St. Louis, în urmă cu mai mult de 40 de ani.

24 de victorii (8 prin KO), 4 înfrângeri și o remiză este palmaresul lui Anthony "Two Guns" Fletcher

"El era din Philadelphia, eu eram din 'Ferentexas', amândoi fiind foarte tehnici și destul de apropiați la culoare (râde). Am stat la bătaie și m-a ghicit cu un croșeu de stânga care m-a pus jos. Apoi, din nou, astfel că, în ultima rundă, mi-am zis că trebuie să forțez pe sistemul… ori la bal, ori la spital.

I-am luat și eu aerul cu un upercut la ficat și cred că, dacă mai aveam puțin timp la dispoziție, cam o jumătate de repriză, nu prea mai era el învingător. A fost un duel între… care era mai hoț. Să știi că în ring îți dai seama ce fel de persoană este cel alături de care boxezi.

Fletcher mi-a lăsat impresia unui om bun, un caracter frumos, o fire deschisă. În ring, jigodiile bagă capul înainte, joacă murdar, el nu, a fost foarte corect, alți americani erau mai aroganți, cu Fletcher, însă, am avut un meci pe cinste. În general, în ciuda aparențelor, noi boxerii suntem sufletiști, sentimentali, săritori, deschiși.

Știu povestea lui tot de la un jurnalist care, cu ani în urmă, când l-a condamnat la moarte, m-a căutat pentru un articol, însă acum, că aflu că a fost eliberat, eu care credeam că l-au executat, îmi dau lacrimile. Mă gândesc că poate eram eu în locul lui", a declarat Ilie Dragomir pentru playsport.ro.

Ilie Dragomir, fostul rival din ring al lui Anthony Fletcher, hoinărește pe străzile din Ferentari și are o pensie de 715 lei

Unul dintre cei mai talentați pugiliști ai generației sale, Ilie Dragomir, campion european la categoria ușoară, a fost legitimat la clubul Dinamo. Fostul boxer susține că încasează o pensie de doar 715 lei, însă nu regretă că nu a rămas în SUA și a ales să se întoarcă în Ferentariul natal.

"Am 365 de meciuri disputate în carieră și 715 lei pensie, dacă pun cel puțin un pumn luat în cap în fiecare meci, înțeleg de ce îmi amintesc absolut tot din urmă cu 40 de ani, însă uit ce am făcut de dimineață și până acum.

Mulți m-au întrebat de ce nu am rămas în America? Păi cine se mai plimba, taică, prin Ferentari, cu pieptul în față și cu mâinile la spate?", a încheiat Ilie Dragomir.

Etichete: anthony fletcher , ilie dragomir , two guns , boxer condamnat la moarte
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă